HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Anställd i Hyresgästföreningen åtalad

Nyheter ​En av Hyresgästföreningens anställda i region Sydost har åtalats misstänkt för misshandel. Brottet ska ha skett förra våren.

Det var i april i fjol som den åtalade misstänks ha gett sig på två män och två kvinnor med slag och sparkar. En av männen ska ha fått en spark mot huvudet eller nacken när han låg ner, vilket bland annat ska ha lett till en förskjuten kota.

Enligt åklagaren har de tre andra fått ta emot slag mot huvudet. I samband med misshandeln blev en av kvinnorna också av med sin mobiltelefon. Den åtalade mannen misstänks för att ha slängt den i marken så att den gick sönder, vilket betecknas som skadegörelse.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

När brotten begicks var mannen ännu inte anställd av Hyresgästföreningen. Stämningsansökan kom som en överraskning för arbetsgivaren, som ännu inte har bestämt hur man ska agera.

– Frågan om han kommer att jobba kvar är lite för tidigt ställd, säger personalchef Tony Lönn. Jag kommer att träffa honom i morgon. Vi kan inte ta ställning när det inte finns någon dom.

Något datum för rättegång är ännu inte bestämt.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.
Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.