Annons

Anställd i Hyresgästföreningen åtalad

Nyheter ​En av Hyresgästföreningens anställda i region Sydost har åtalats misstänkt för misshandel. Brottet ska ha skett förra våren.

Det var i april i fjol som den åtalade misstänks ha gett sig på två män och två kvinnor med slag och sparkar. En av männen ska ha fått en spark mot huvudet eller nacken när han låg ner, vilket bland annat ska ha lett till en förskjuten kota.

Enligt åklagaren har de tre andra fått ta emot slag mot huvudet. I samband med misshandeln blev en av kvinnorna också av med sin mobiltelefon. Den åtalade mannen misstänks för att ha slängt den i marken så att den gick sönder, vilket betecknas som skadegörelse.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När brotten begicks var mannen ännu inte anställd av Hyresgästföreningen. Stämningsansökan kom som en överraskning för arbetsgivaren, som ännu inte har bestämt hur man ska agera.

Annons

– Frågan om han kommer att jobba kvar är lite för tidigt ställd, säger personalchef Tony Lönn. Jag kommer att träffa honom i morgon. Vi kan inte ta ställning när det inte finns någon dom.

Något datum för rättegång är ännu inte bestämt.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.