HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Använde sprayfärg i källaren – blev uppsagd

Helsingborg Grannar i Helsingborg tipsade värden om att hyresgästerna sprayade saker i källaren. Efter en uppmaning om rättelse valde den privata värden att säga upp paret.
Foto: Hyresnämnden
Hyresgästerna använde källaren som ett hobbyrum. Något som inte uppskattades av värden.

I hyreshusets källare står ett litet bord uppställt längs en vägg. På bordet står sprayflaskor uppradade. På väggen intill har någon spraymålat ”Kungen” med stora bokstäver. Boende i huset har pekat ut ett par som ansvariga för spraymålningen.

Förutom vanvården av fastigheten menar värden att de utpekade hyresgästerna stör övriga boende i huset genom sina många och högljudda bråk. Mannen i paret ska även ha uppträtt hotfullt mot bostadsbolagets anställda.

Läs ocksåLämnade fönstret på glänt – krävs på 16 000 kronor

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö fortsatte bråken och spraymålningen trots att paret fick en varning. Hyresvärden valde därför att avsluta hyreskontraktet. Värden vände sig även till hyresnämnden. I maj tar nämnden ställning till om spraymålning och högljudda bråk är tillräckliga skäl för en uppsägning.

Läs också Hyrde ut svart i tre år – förlorar kontraktet Han tog fajten för lä­gen­hets­by­tet Stora hyressänkningar i nytt Uppsalaområde Plankspikande värd överklagar tvångsförvaltning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.