Annons

Använde sprayfärg i källaren – blev uppsagd

Helsingborg Grannar i Helsingborg tipsade värden om att hyresgästerna sprayade saker i källaren. Efter en uppmaning om rättelse valde den privata värden att säga upp paret.
Foto: Hyresnämnden
Hyresgästerna använde källaren som ett hobbyrum. Något som inte uppskattades av värden.

I hyreshusets källare står ett litet bord uppställt längs en vägg. På bordet står sprayflaskor uppradade. På väggen intill har någon spraymålat ”Kungen” med stora bokstäver. Boende i huset har pekat ut ett par som ansvariga för spraymålningen.

Förutom vanvården av fastigheten menar värden att de utpekade hyresgästerna stör övriga boende i huset genom sina många och högljudda bråk. Mannen i paret ska även ha uppträtt hotfullt mot bostadsbolagets anställda.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö fortsatte bråken och spraymålningen trots att paret fick en varning. Hyresvärden valde därför att avsluta hyreskontraktet. Värden vände sig även till hyresnämnden. I maj tar nämnden ställning till om spraymålning och högljudda bråk är tillräckliga skäl för en uppsägning.

Annons
Läs också Mardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror" Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Hyresgäst vräks efter vanvård: "Stanken var fruktansvärd"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.