Annons

Använde sprayfärg i källaren – blev uppsagd

Helsingborg Grannar i Helsingborg tipsade värden om att hyresgästerna sprayade saker i källaren. Efter en uppmaning om rättelse valde den privata värden att säga upp paret.
Foto: Hyresnämnden
Hyresgästerna använde källaren som ett hobbyrum. Något som inte uppskattades av värden.

I hyreshusets källare står ett litet bord uppställt längs en vägg. På bordet står sprayflaskor uppradade. På väggen intill har någon spraymålat ”Kungen” med stora bokstäver. Boende i huset har pekat ut ett par som ansvariga för spraymålningen.

Förutom vanvården av fastigheten menar värden att de utpekade hyresgästerna stör övriga boende i huset genom sina många och högljudda bråk. Mannen i paret ska även ha uppträtt hotfullt mot bostadsbolagets anställda.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö fortsatte bråken och spraymålningen trots att paret fick en varning. Hyresvärden valde därför att avsluta hyreskontraktet. Värden vände sig även till hyresnämnden. I maj tar nämnden ställning till om spraymålning och högljudda bråk är tillräckliga skäl för en uppsägning.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.