HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Applåder för besked om nya lägenheter

Stockholm ​Trettio tomma lägenheter står lediga för att ta emot hyresgäster från det brandfarliga hyreshuset på Bjursätragatan 52. Hyresgästföreningens Terje Gunnarson och Fastighetsägarnas Tore Ljungkvist presenterade erbjudandet i går kväll. Olimato Sonko och Anna Fernström är lättade över beskedet: – Nu har vi något konkret att gå vidare i från.

​Flytta så fort som möjligt och betala inte hyran. Det beskedet fick hyresgästerna på Bjursätragatan 52 i Rågsved vid gårdagens möte.

– Jag har ett brev med mig med adresser till fastighetsägare som kan erbjuda er nya lägenheter, säger Tore Ljungkvist, vice vd vid Fastighetsägarna Stockholm.

Läs ocksåByggboom väntas leda till fler kvalitetsbrister

Ännu en gång påmindes hyresgästerna om att husen de bor i är utdömda av brandsäkerhetsskäl och att deras kontrakt därmed har upphört. Efter frågor och svar tackade de med en applåd och sedan delades brevet med kontaktuppgifter till de nya hyresvärdarna ut till var och en.

Efter mötet pratar Olimato Sonko med Anna Fernström om hur bostadsförmedlingen hanterat dem.

– De har förmedlat en bostad som inte går att bo i. Vi borde åtminstone få tillbaka förmedlingsavgiften. Men de är bara otrevliga när man ringer, säger Anna Fernström och funderar på vad man kan göra för att påverka dem.

Läs ocksåPrisbelönt byggfusk i Mölndal

Efter att ha ögnat igenom listan med lediga lägenheter hoppas hon på att få en ny bostad i Gubbängen. Olimato Sonko vill komma närmare nära och kära:

– Jag har min släkt i Hässelby, säger hon.

– Det är bra att det kommer ett initiativ från Fastighetsägarna, när varken hyresvärden eller kommunen tar sitt ansvar, säger Terje Gunnarson.

Läs ocksåByggfel bakom Kortedalabrand

– Kul att kunna hjälpa till, svarar Tore Ljungkvist.

Läs också Hyresgäster förlorare på utbrett rot-svindleri Nybyggda studentbostäder får hård kritik

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.