Annons

Barbro är veteran på Hyresgästföreningen

Gävle När Barbro Sjöström började på Hyresgästföreningen i Gävle 1972 var det med stenografiblock och skrivmaskin. Mycket är förändrat men gemenskapen är den samma.

Barbro Sjöström fyller 60 år i september och 40 av dem har hon arbetat på Hyresgästföreningen. Hon hamnade här av en slump när hon hoppade av en utbildning.

– Jag skulle hjälpa till i två veckor så på den sista fredagen frågade jag efter ett intyg på att jag varit där men ombudsmannen tyckte jag skulle komma på måndagen igen. Samma sak hände efter den veckan och sedan frågade jag inget mer! säger Barbro.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresförhandlingar, juridik, trycksaker, verksamhetsutveckling, medlemsvärvning, förtroendevalda, Barbro har hjälpt till med allting. I dag är hon verksamhetsassistent och hjälper bland annat de förtroendevalda med ekonomi och flygblad.

– Det är nog för att jag fått ha så många olika arbetsuppgifter som jag stannat kvar så länge. Och för gemenskapen, många av dem som slutat de senaste åren hade jobbat nästan lika länge som jag, säger Barbro.

Annons

Omorganisationerna inom Hyresgästföreningen har varit flera sedan Barbro började; ombudsmännen försvann och regionerna bildades för tiotalet år sedan. Nu är verksamheten specialiserad och aktiviteten i bostadsområdena är inte alls lika stor som på sjuttio- och åttiotalen.

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

– Jag vet inte vad det beror på att aktiviteten inte är lika stor men i dag kan man inte sysselsätta tioåringar med pärlplattor, det krävs läsplattor istället, säger Barbro.

Men att alla borde vara med i Hyresgästföreningen tycker hon är självklart:

Annons

– Det är ett skydd att vara med, hyr man privat kan det ju bli gnissel till exempel. Och sedan har vi ju aktiviter i dag också och gemenskapen är lika stor.

Läs ocksåStorkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå
Läs också Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt Ja till varmhyra och sänkt tröskel för unga – här är stämmans beslut i korthet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.