Annons

Barnfamilj i hyresrätt – nästa års vinnare

Nyheter Är du sammanboende med barn och bor i hyresrätt? Grattis, då får du betydligt mer i plånboken nästa år, visar Swedbanks prognos.​
Det är höga löneökningar i samband med måttliga hyreshöjningar nästa år som ligger bakom den positiva prognosen för barnfamiljer i hyresrätt, förklarar Maria Ahrengart, ansvarig för undersökningen vid Swedbank.
När alla utgifter är betalda kommer typfamiljen att ha 13 820 kronor kvar att röra sig med i januari nästa år, 730 kronor mer än i januari 2007.
– Vi har pratat med folk i branschen och vi räknar med hyreshöjningar på i snitt 2,3 procent nästa år. Lönerna väntas öka mer än så, säger Maria Ahrengart.
Det är inte bara barnfamiljer som ser ut att få mer i plånboken nästa år, om man ska tro Swedbanks prognos. Såväl ensamstående utan som med barn i hyresrätt kan räkna med mer pengar, enligt Maria Ahrengart. 
 
För pensionärer i hyresrätt ser det dock sämre ut. Den som lever på garantipension får rent av 50 kronor mindre att röra sig med beroende på ökad inflation.
Och den stora förloraren bland typfamiljerna är en familj i ett nyinköpt radhus. De får 500 kronor mindre att röra sig med nästa år, enligt Swedbanks prognos.
– Det beror på att räntorna gått upp, säger Maria Ahrengart.
 
 

Annons
Annons
Fakta: Barnfamilj i hyresrätt – nästa års vinnare

Så mycket mer får de i plånboken nästa år:

Ensamstående löntagare i hyresrätt: 370 kronorTvåbarnsfamilj i hyresrätt: 730 kronorEnsamstående förälder i hyresrätt: 360 kronorEnsamstående underhållsförälder i hyresrätt: 390 kronorPensionärspar i hyresrätt: 10 kronorGarantipensionär utan förmögenhet i hyresrätt: – 50 kronorTvåbarnsfamilj i nyinköpt radhus: – 500 kronorKälla: Swedbank

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Rätt förberedd – när krisen kommer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.