Annons

Bättre sent än aldrig – hyror klara i Uddevalla

Uddevalla Efter många om och men är hyrorna för Jakobsbergstiftelsen i Uddevalla färdigförhandlade. Resultat blir en höjning med 1,5 procent vilket motsvarar ungefär 70 kronor för en normalstor trea.

​Efter två ajourneringar och tre förhandlingstillfällen har Jakobsbergstiftelsen, ett av Uddevallas kommunala bolag, och Hyresgästföreningen nu äntligen kommit överens om en höjning på 1,5 procent från och med 1 juli. Höjningen får anses vara blygsam – det är inte ens en tredjedel av de 4,8 procent som bostadsföretaget ville höja med.

Dessutom har man vid förhandlingen kommit överens om en underhållsplan för 15 år, som reglerar både yttre och inre underhåll.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Det är en viktig överenskommelse eftersom det inte funnits någon underhållsplan här tidigare. Men nu finns det ett utrymme och därför har vi krävt en plan, säger Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Fridolfsson.

Annons

Det är någonting som kommer att gynna inte bara hyresgästerna utan också Jakobsbergstiftelsen, tror Håkan Fridolfsson.

– Det är inte bara pengar på kontot som konsoliderar ett företag. Att ha väl underhållna fastigheter är också en tillgång, säger han.

Annons
Läs ocksåHyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidragUtsnitt av tre översta våningarna på ett hus sett snett nedifrån. träfasad och balkonger åt vänster, gaveln i grått material åt höger. Blå himmel med ett litet moln i bakgrunden. Hyresgäster i tre hus i Rickomberga riskerade kraftiga hyreshöjningar på grund av en rättstvist runt om fastighetsägaren hade rätt till statligt investeringsstöd.

Överenskommelsen innebär att balanserande vinstmedel och årliga vinster och överskott ska överföras till det planerade underhållet.

Läs också Per krävs på skyhög hyreshöjning och 90 000 i retroaktiv hyra: "Har inte råd" Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.