Annons

Beryktade Toppstigen sålt – igen

Sundsvall På onsdag får de boende ny hyresvärd. Den tredje på fyra år. Underhållet av de tidigare tvångsförvaltade husen är fortfarande eftersatt, men den nye investeraren är positiv.
Foto: Åsa Eriksson
, , ,

Nu byter lägenheterna på Toppstigen, Trastvägen och Nya vägen i Nolby ägare igen.

Anders Granström, vd Kraften Invest AB, köper de 279 lägenheterna. Han säger sig ha ambitionen att långsiktigt stärka och utveckla området.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi ser potentialen i ett jättefint område med bra läge och ljusa och fina lägenheter. Vi vill fortsätta arbetet som HSB påbörjat med att skapa ett trivsamt och bra område att bo i, säger Anders Granström.

HSB vill understryka att man valt köpare med omsorg och att hyresgästerna är informerade om ägarbytet.

Annons

– Vårt uppdrag är att utveckla områden som efterfrågas av våra medlemmar i HSB. Nolby hör inte till dessa i dagsläget. Därför har vi hittat en ny ägare som vi tror blir bra för de boende i området, säger Anders Wallner, vd HSB Hyresrätt.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

Anders Granström har jobbat med företag i många branscher, bland annat fastigheter.

För många år sedan köpte han exempelvis hus på Norrmalm, vid Statoil. Han byggde om och gav dem ett rejält lyft och flyttade själv in i en av lägenheterna. Granström har också fastigheter i Stockholm.

Annons

Toppstigen har länge haft ett eftersatt  underhåll och problem med outhyrda lägenheter. HSB:s övertagande innebar vissa förbättingar, men renoveringsbehovet är fortfarande stort.

Läs ocksåStudenterna tog fajten mot bostadsjätten - fick hyra ut i andra hand
Fakta: Toppstigen - kort historik

Ägaren Nor i Sundsvall AB (moderbolag Swenor Eiendom AS) försattes i konkurs 22 juni 2011. Då hade området tvångsförvaltats sedan april av Fastighetscompetens. I september 2011 köpte HSB Toppstigen.

1 juli 2015 tar Anders Granström, 45 år och ägare till bolaget Kraften Invest AB, över de 104 lägenheterna.

Fakta: Kraften Invest AB

Kraften Invest AB äger sedan tidigare hus på Norrmalm i Sundsvall och i Stockholm. Ett privatägt investmentbolag med fokus på handels- och tjänsteföretag samt fastigheter.

Företag som ägs av Kraften Invest: Svenska Dagsresor, Cloudberry of Scandinavia, Fastighets AB Port Arthur, Gabioner Sweden, The Royal Swedish Snowball, Humle Kapitalförvaltning, Keewords. Företag med helt skilda inriktningar som tillverkning av sängkläder, försäljning av upplevelseresor i hela landet, bullerskyddsproduktion och kapitalförvaltning.

Kraften Invest AB har sitt huvudkontor i Sundsvall men verkar i hela Sverige samt till viss del internationellt.

Ägaren Anders Granström köper även HSB:s bestånd på Trastvägen med 63 lägenheter och Nya vägen med 112 lägenheter, vilket HSB köpte 2011 av fastighetsbolaget Nordeken. Tillsammans med området Toppstigen inkluderar fastighetspaketet sammanlagt 279 lägenheter.

Den 16 juni 2015 köpte Kraften Invest drygt 106 miljoner aktier i Stockwik, motsvarande 10 procent av kapitalet och rösterna. Stockwik satsar på telekom och utemiljöskötsel.

Läs också Lämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB Svarta kontrakt: Lägenhet i Leksand skulle användas för skenbyte – "dåligt riggat" Satsar 25 miljoner på trollstig och boulebana i Nolby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.