Annons

Beslut om tvångsförvaltning i Partille

Partille Efter att gång på gång ha struntat i allvarliga brister fråntas en privat hyresvärd i Partille rätten att förvalta sitt hus. Det har hyresnämnden beslutat.

Den privata hyresvärden Boonzai KB är flerfaldigt fälld i hyresnämnden i år. Senast ålades bolaget att omgående ordna så att en av hyresgästerna kunde få en fungerande spis. Den har inte fungerat sedan i våras.

Även kommunen har ställt ultimatum och krävt att värden omedelbart åtgärdar ett djupt, vattenfyllt hål runt ett bergvärmerör på tomten. Kravet har varit kopplat till vite om 20 000 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men värden har inte brytt sig om att ta del av besluten, än mindre göra något åt dem i tid. Hyresgästföreningen har därför begärt att huset ska tvångsförvaltas.

Nu går hyresnämnden på samma linje. Eftersom läget anses så pass akut fråntas Boonzai KB ansvaret för fastigheten med omedelbar verkan, i väntas på ett permanent beslut. Kommunägda Partillebo har tills vidare utsetts till särskild förvaltare.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.