HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Beslut om tvångsförvaltning i Partille

Partille Efter att gång på gång ha struntat i allvarliga brister fråntas en privat hyresvärd i Partille rätten att förvalta sitt hus. Det har hyresnämnden beslutat.

Den privata hyresvärden Boonzai KB är flerfaldigt fälld i hyresnämnden i år. Senast ålades bolaget att omgående ordna så att en av hyresgästerna kunde få en fungerande spis. Den har inte fungerat sedan i våras.

Även kommunen har ställt ultimatum och krävt att värden omedelbart åtgärdar ett djupt, vattenfyllt hål runt ett bergvärmerör på tomten. Kravet har varit kopplat till vite om 20 000 kronor.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Men värden har inte brytt sig om att ta del av besluten, än mindre göra något åt dem i tid. Hyresgästföreningen har därför begärt att huset ska tvångsförvaltas.

Nu går hyresnämnden på samma linje. Eftersom läget anses så pass akut fråntas Boonzai KB ansvaret för fastigheten med omedelbar verkan, i väntas på ett permanent beslut. Kommunägda Partillebo har tills vidare utsetts till särskild förvaltare.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.