HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta

Trosa Det hjälpte inte att Trosabon sa att han hade varit deprimerad. Han blev av med lägenheten efter att flera gånger ha missat att betala hyran i tid.
Foto: Monika Steczkó
Hyresnämnden i Västerås har beslutat att Trosabon måste flytta från sin lägenhet.

Under ett års tid betalade mannen åtta månadshyror först efter att ha fått inkassokrav. Och trots att han i augusti förra året fick en rättelseanmodan från värden fortsatte han att slarva med hyran. Rättelseanmodan är en varning som kan leda till uppsägning om den inte följs.

Agerandet ledde till att värden sade upp hyresavtalet i mars i år, med krav på att han skulle flytta senast den 30 juni.

Läs ocksåKafébråk i Trosa - hyresgäster rasar mot stadshotellet

När ärendet var uppe i hyresnämnden i maj förklarade Trosabon att han hade varit deprimerad sedan oktober 2019, efter att en allvarlig händelse hade inträffat i hans lägenhet tidigare under året. På grund av detta hade han inte bott i lägenheten och heller inte hämtat posten.

Han ska ha behandlats av läkare för sina psykiska problem.

Under sammanträdet i hyresnämnden påpekade mannen att de två senaste hyrorna hade betalats i tid. Och även om han saknar egen inkomst så har han vänner som hjälper honom ekonomiskt.

Läs ocksåNyköpingshem bäst i klassen

Men Trosabons invändningar bet inte på nämndens ledamöter. Mannen blir av med kontraktet eftersom han har misskött sina förpliktelser som hyresgäst. Fastighetsägaren har dock gett uppskov med flytten, så senast den 30 september måste han vara ute ur lägenheten.

Läs också Nyköpingshem sa nej till medlingsförslag Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem Värden kräver att Karin ska förhandla hyran själv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.