HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Betalade överhyra svart – får tillbaka 18 000 kronor

Lund Andrahandshyresgästen tyckte hyran var för hög och hon vände sig därför till hyresnämnden. Nu får hon rätt mot förstahandshyresgästen, som inte hade tillstånd att hyra ut.
Foto: Anders Paulsson

Förstahandshyresgästen hyrde ut sin etta i Lund under åtta månader – utan tillstånd. Det uppdagades när andrahandshyresgästen reagerade på att hon skulle betala kontakt direkt i handen på förstahandshyresgästen. Hon ringde då hyresvärden LKF för att fråga om hyresnivån och om det fanns tillstånd.

Dessutom var hyran alldeles för hög. Kvinnan som hyrde i andra hand betalade 5 200 kronor, samtidigt som förstahandshyresgästen betalade 2 950 kronor till hyresvärden, LKF. Andrahandshyresgästen krävde tillbaka det hon ansåg var överhyra men förstahandshyresgästen vägrade betala. Han medgav att han hade gjort en viss vinst men ansåg sig att rätt till den med tanke på ”risktagandet” att hyra i ut i andra hand.

Läs ocksåTog ut 25 000 kronor i överhyra

Andrahandshyresgästen vände sig därför till hyresnämnden som ger henne rätt. Någon vinst har förstahandshyresgästen inte rätt att ta ut. Nu tvingas han betala tillbaka sammanlagt 18 000 kronor till sin hyresgäst.

 

Läs också Kräver tillbaka 44 000 kronor i överhyra Inneboende kräver tillbaka överhyra Kräver sänkt hyra av sin arbetsgivare Hårdare tag mot ockerhyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.