Annons

Bilinbrotten minskar i Helsingborg

Helsingborg Anmälningarna om bilinbrott har minskat med nästan 70 procent de senaste tio åren. Av de bilinbrott som faktiskt anmäldes, skedde flest på Dalhemsvägen. Men antalet anmälda bilinbrott har minskat också här. 

​ Flest anmälningar förra året gällde inbrott i centrum och längs ett stråk upp mot bostadsområdena Dalhem och Drottninghög.– Problemet där är att husen ligger långt från parkeringarna och man saknar uppsikt, säger Göran Hassel, polisinspektör. Men satsningarna på belysning och information till bilägarna har gett resultat.
– Förr hade vi ett bilinbrott om dagen på Dalhemsvägen, nu är det ett i veckan. Här är dessutom väldigt många bilar parkerade.
Över en tioårsperiod har anmälningarna minskat från över 4500 för tio år sedan, till 1500 förra året.
Enligt Göran Hassel är en tuffare inställning från försäkringsbolagen en av förklaringarna.
– Får man inte ersättning slutar man förvara värdesaker i bilen.

Annons
Annons
Fakta: Gatorna med flest bilinbrott i Helsingborg 2010


Dalhemsvägen 54 stGustav Adolfs gata 37 Södra Strandgatan 20 Torbornavägen 20Annerovägen 18

Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Nytt rekordår – så skyddar du dig mot förrådsinbrott: "Ha inte farmors guld där" Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” "Spårlöst inbrott" direkt efter flytten – Niklas utan ersättning för sina vapen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.