Annons

Billigast att duscha i Höganäs

Nyheter Om du bor i Båstad är det drygt 30 procent billigare att ta en dusch än om du bor i Falkenberg.

Är du falkenbergsbo och älskar att duscha kan det vara värt att fundera på en flytt söderut. En dusch i Höganäs kostar nämligen 1,50 kronor mindre än vad den gör i Falkenberg. Så stor är skillnaden mellan den dyraste respektive billigaste duschen bland hyresgäster som bor i de kommuner som ingår i Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Priserna är baserade på fjärrvärmekostnaderna och är hämtade ur Nils Holgersson-rapporten 2013, som bland annat Hyresgästföreningen står bakom. Petra Lundh är bostadspolitisk samordnare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne. Hon är kritisk.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hyresgästerna betalar för samma sak i varje kommun. Trots det är priserna så olika. Det är orimligt att falkenbergsborna ska betala så mycket.

Annons

Varför är det så stora skillnader?

– Det är ju politikerna som beslutar om taxorna i respektive kommun. I vissa fall har man gjort mycket underhållsarbete vilket gör att priserna kan höjas mycket per gång. Detta är ju en verksamhet kommunerna har monopol på. Det är viktigt att vi ifrågasätter deras prissättning.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Så mycket kostar det att ta en dusch i din kommun
Falkenberg 6,36 kr
Eslöv 6,14 kr
Klippan 6,14 kr
Hörby 5,96 kr
Bjuv 5,94 kr
Höör 5,90 kr
Åstorp 5,82 kr
Örkelljunga 5,74 kr
Osby 5,70 kr
Ängelholm 5,51 kr
Bromölla 5,45 kr
Hässleholm 5,35 kr
Halmstad 5,27 kr
Kristianstad 5,25 kr
Svalöv 5,25 kr
Helsingborg 5,25 kr
Landskrona 5,05 kr
Perstorp 5 kr
Höganäs 4,84 kr

Fakta: Så räknade vi

Vi utgick från att det går åt 180 liter vatten och 6,7 KWh för att värma vattnet till en dusch på 15 minuter. Siffrorna är hämtade ur Nils Holgersson 2013, en årlig rapport över en rad taxor och avgifter som ingår i hyran. Rapporten tas fram av bland annat Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna.Östra Göinge, Båstad, Kävlinge, Hylte och Laholm saknar prisuppgifter.

Läs också Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Elias och Romina tog fajten – fick ersättning för den felkonstruerade duschen Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.