Annons

Blekinge har tredje mest tomma lägenheter i landet

Blekinge Antalet tomma lägenheter minskar, visar statistik från Statistiska centralbyrån, SCB. Den 1 september 2008 var knappt 19 000 lägenheter i landet lediga för omedelbar inflyttning, det är 4 000 färre än ett år tidigare. Trots detta finns det stora variationer i landet. Blekinge län ligger på tredje plats när det gäller störst antal tomma lägenheter. Där går trenden till och med åt motsatt håll.
I Blekinge var 2,9 procent av lägenheterna hos de kommunala bostadsbolagen lediga i september. Det är en ökning från förra året med 0,8 procentenheter. Det är bara Jämtlands och Gävleborgs län som har fler tomma lägenheter.
Men att det finns tomma lägenheter i en kommun behöver inte betyda att det inte är bostadsbrist. Det skriver SCB i en rapport. Anledningen till att lägenheterna står tomma kan vara att de inte har den storlek som efterfrågas.
 
Skillnaderna inom Blekinge är stora. I Olofströms kommun är så mycket som 8,4 procent av lägenheterna outhyrda. I Sölvesborg däremot är det bara 0,9 procent.
I Småland råder också stora skillnader. Sett till hela län har Kalmar län flest lediga lägenheter (2,1 procent). Där har Hultsfred flest lediga lägenheter (9,5 procent). I botten på listan ligger Jönköping, Älmhult, Växjö, Ljungby och Västervik på 0,1 procent.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Byggboom i länet Få stora lägenheter ger trångboddhet Turné är bra men hemma i Gävletvåan är det bäst Mer ledigt i Dalarna Mer ledigt i Gävleborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.