HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boende ska få bättre parkering

Visby Bristen på lediga parkeringsplatser har varit ett problem i vissa bostadskvarter i Visby. Nu testar Gotlandshem att införa nya parkeringsregler som ger hyresgästerna företräde.
Foto: Jenny Knutsson
I kvarteret Vitkålen har Gotlandshem infört boendeparkering.

Det har varit svårt att hitta lediga parkeringsplatser i bland annat bostadskvarteren Vitkålen och Stäven i Visby. Enligt Gotlandshem har hyresgäster vittnat om att många bilister i grannkvarteren har passat på att nyttja de fria parkeringarna.

— Det har ofta varit fullt på parkeringarna när hyresgästerna kommit hem på kvällen och det har upplevts frustrerande att folk som inte bor där tar platserna, säger Nora Olofsson på Gotlandshem.

Läs ocksåOrterna som kan få nya bostäder

Strax före årsskiftet beslutade Gotlandshem att införa boendeparkering på prov i kvarteret Vitkålen,Taptot, Stäven, Vitkålen och Höken. Boendeparkeringen innebär att hyresgästerna måste hämta ut ett parkeringstillstånd att visa upp i bilen. Övriga besökare måste använda parkeringsskiva, vilket ger rätt till parkering i max två timmar.

— Det har fungerat väldigt bra. Det har tidigare varit svårt för oss att kontrollera vilka som ställt sig på parkeringen, men det kan vi göra nu. Tanken är att det här ska ge hyresgästerna bättre parkeringsmöjligheter, förklarar Nora Olofsson.

Kommer ni införa boendeparkering på fler platser?

Läs ocksåDörrstriden fortsätter i Stäven

— I de områden där det finns problem med att parkeringarna används av utomstående så kan det bli aktuellt. Först ska vi utvärdera de testområden vi har och någon gång i slutet av året vet vi nog mer hur vi ska gå vidare.

Läs också Hyresgästerna fick tillbaka parkeringarna Gotlandshem kan få nytt uppdrag Klartecken för stor fastighetsaffär på Gotland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.