Annons

Boplats Syd ska förmedla lägenheter i Svedala

Skåne Med start i sommar går ytterligare en kommun in i den regionala bostadsförmedlingen. Totalt sex kommunala bostadsbolag i Skåne ingår nu i samarbetet.

Den första juni i år inleds samarbetet och den som redan står i kö i Svedala kommer att kunna föra över sin gamla kötid till Boplats Syd, enligt ett pressmeddelande. Lägenheterna i Svedala kommer att kunna sökas av alla i Boplats Syds kö men kommer att prioriteras för sökande med tidigare kötid från Svedalahem. Om ingen av dessa söker eller klarar kraven går de vidare till personer med kötid från Boplats Syd.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Boplats syd förmedlar redan idag lägenheter åt flera kommunala bostadsbolag i Skåne: MKB i Malmö, Eslövs bostads AB, Trelleborgshem, Vellingebostäder och Örkelljungabostäder. Under 2019 förmedlades även hyresrätter på uppdrag av 33 privata fastighetsägare i regionen men totalt ett sjuttiotal har slutit samarbetsavtal.

Boplats Syd ägs av Malmö stad. Kö-systemet grundar sig främst på en faktor, att den som har längst kötid ligger bäst till för att kallas på visning och slutligen få ett hyreskontrakt. Vid sidan av detta kan enskilda fastighetsägare ha andra specifika krav på blivande hyresgäster.

Annons
Läs också Ljög om jobb – döms till böter för lägenhetsfusk Vd:n för Boplats Syd går i pension - ny chef rekryteras från Hyresgästföreningen Ljög om lön och jobb – 23-åring döms till böter för lägenhetsfusk Skapade falsk tid i bostadskön - dömde fuskaren slipper miljonkrav Höga hyror kortar kötiden i nybyggda hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.