HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boplats Syd ska förmedla lägenheter i Svedala

Skåne Med start i sommar går ytterligare en kommun in i den regionala bostadsförmedlingen. Totalt sex kommunala bostadsbolag i Skåne ingår nu i samarbetet.

Den första juni i år inleds samarbetet och den som redan står i kö i Svedala kommer att kunna föra över sin gamla kötid till Boplats Syd, enligt ett pressmeddelande. Lägenheterna i Svedala kommer att kunna sökas av alla i Boplats Syds kö men kommer att prioriteras för sökande med tidigare kötid från Svedalahem. Om ingen av dessa söker eller klarar kraven går de vidare till personer med kötid från Boplats Syd.

Läs ocksåCoronakrisen: svårare att få hjälp som hyresgäst

Boplats syd förmedlar redan idag lägenheter åt flera kommunala bostadsbolag i Skåne: MKB i Malmö, Eslövs bostads AB, Trelleborgshem, Vellingebostäder och Örkelljungabostäder. Under 2019 förmedlades även hyresrätter på uppdrag av 33 privata fastighetsägare i regionen men totalt ett sjuttiotal har slutit samarbetsavtal.

Boplats Syd ägs av Malmö stad. Kö-systemet grundar sig främst på en faktor, att den som har längst kötid ligger bäst till för att kallas på visning och slutligen få ett hyreskontrakt. Vid sidan av detta kan enskilda fastighetsägare ha andra specifika krav på blivande hyresgäster.

Läs också Fler köande men kortare väntetid för bostad i Malmö Boplats Syd vill skapa en smidigare bostadskö 28 personer fuskade sig till lägenheter – alla får bo kvar Fler lägenheter att söka ger kortare väntetid

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.