Annons

Bor i fjällstuga – blir av med lägenhet

Göteborg Att åka skidor är bra för hans hälsa, och därför bor mannen större delen av året i en fjällstuga i Härjedalen. Då har han inte behov av lägenheten i Göteborg, anser hyresnämnden.

Den 52-årige mannen hyr sedan 2000-talets början en trerummare i centrala Göteborg, där han också är folkbokförd. Men 2013 köpte han en vinterbonad stuga i Funäsdalen och sedan har han huvudsakligen bott där. Lägenheten i Göteborg har han bara använt för enstaka övernattningar.

Nu anser fastighetsägaren Boö-Bolagen AB att 52-åringen inte har behov av lägenheten eftersom han knappt använder den.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

För närvarande är bostaden dessutom närmast oanvändbar, på grund av skador i och omkring golvbrunnen i badrummet, skador som mannen motsatt sig att företaget åtgärdar. Han har också tackat nej till en mindre lägenhet som han blivit erbjuden. Därför vill Boö-Bolagen säga upp mannen och hyra ut bostaden till någon annan.

52-åringen protesterar och menar att han behöver ha en lägenhet i Göteborg dels för sina vårdkontakter, dels när han ska träffa sin släkt.

Annons

Han är sjukskriven för både psykiska och fysiska åkommor, men mår bättre när han idrottar. Helst åker han slalom. Därför är det lämpligt för honom att vistas i Funäsdalen. Nu har han dock fått besvär med diskbråck, och ifall det förvärras kommer han kanske att vilja flytta tillbaka. Han har också ändrat sig om golvbrunnen och vill nu låta värden reparera den.

Läs ocksåStröp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktetHundratusentals svenskar utsätts varje år för våld i nära relation utan att gå till polisen.

Hyresnämnden i Göteborg tycker dock inte att dessa invändningar är starka nog.

När det gäller möjlighet att hälsa på släkten eller göra vårdbesök kan mannen istället använda sin sommarbostad utanför Munkedal, anser nämnden. Och sitt diskbråck till trots kan han inte säga när eller ens om han planerar att flytta tillbaka till Göteborg. Därför säger hyresnämnden nej till hans krav att hyresavtalet ska förlängas. Istället ska Boö-Bolagens uppsägning från den 30 juni gälla, utan uppskov.

Annons
Läs också Misshandlade grannen med bambukäpp – sägs upp Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.