HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Borlänge: Nya bostäder vid bad och fler lägenheter till utsatta

Borlänge Kommunala Tunabyggen vill bygga nya bostäder vid Tunaåstrand i Borlänge. Bostadsbolaget och kommunen har dessutom antagit en strategi som ska ge fler bostäder för sociala ändamål.
Tunabyggen vill bygga bostäder vid Tunaåstrand.

Tunaåstrand var under många år ett populärt rekreationsområde för Borlängeborna med badplats och natursköna omgivningar. Men när fastigheten kom i privat ägo 2009 stängdes badet för allmänheten. När så Tunabyggen förra året köpte fastigheten för 5,9 miljoner kronor kunde badet öppnas för alla igen.

Nu vill bolaget bygga bostäder i området. Badplatsen ska inte påverkas utan ska kunna utnyttjas av allmänheten som förut.

Läs också160 nya lägenheter ska byggas i Borlänge

Det är oklart hur många lägenheter det kan röra sig om.

– Vi är i ett tidigt skede och det exakta antalet är svårt att säga, men kanske runt åtta, säger Jörgen Olsson.

Om det blir exempelvis hyreslägenheter eller bostadsrätter är inte heller klart.

Läs också"Trygga bostadsområden lönar sig också ekonomiskt"

Tunabyggen och dess ägare kommunen har också antagit en ny strategi för att försöka lindra bostadsbristen för de mest utsatta grupperna i samhället. Borlänge ska bli mer tryggt och jämställt för dem som har minst resurser och drabbas hårdast av bostadsbristen.

En av åtgärderna är att Tunabyggen och kommunen ska skriva ett avtal om att 50 lediga lägenheten per år ska avsättas för sociala ändamål.

– Tunabyggen lämnar redan idag lägenheter till kommunen för sociala ändamål, så det är inget nytt, men med ett tydligare avtal blir detta bättre reglerat, mer långsiktigt och volymen kommer också att kunna öka något, säger bolagets styrelseordförande Kenneth Persson (S) i ett pressmeddelande.

Läs ocksåKrylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral

Tunabyggen planerar också att riva en byggnad i bostadsområdet Tjärna Ängar. Huset är slitet och i stort behov av renovering. Rivningen ska genomföras inom ett år men innan dess ska bolaget föra en dialog med de föreningar som finns i huset, med syfte att hitta nya lösningar.

Läs också När Bernts fru gick bort kraschade allt – nu sover han i trappuppgångar Stolar ska ha slängts ut från balkong – nu riskerar hyresgästen kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.