HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

160 nya lägenheter ska byggas i Borlänge

Borlänge Borlänge växer och kommunala Tunabyggen bygger nya lägenheter. I den nya stadsdelen Jakobsdalen byggs drygt sjuttio lägenheter och Skräddarbacken får 86 nya lägenheter.
Foto: Tunabyggen
Skiss över de tänkta nya fastigheterna i Jakobsdalen. Längst till vänster Tunabyggens punkthus som ska stå klara 2020.

Tunabyggens styrelse tog i slutet av maj beslut om att bygga 160 nya hyreslägenheter i kommunen. I det nya området Jakobsdalen i västra delen av staden kommer drygt sjuttio lägenheter att byggas. Det blir små lägenheter, ettor, tvåor och treor som ska vara klara senast 2020.

Dessutom kommer 86 nya lägenheter att byggas i kvarteret Jonas i Skräddarbacken. Styrelsen fattade också beslut om att den så kallade Gula villan på Hushagsgatan ska byggas om till fyra lägenheter.

Läs ocksåTusentals gröna jobb skapar akut bostadsbrist och oro i Norrland

Enligt Dalarnas Tidningar ska Tunabyggen också bygga bostadsrätter i Jakobsdalen tillsammans med ett privat företag. När de lägenheterna är sålda upplöses samarbetet. Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till de planerna.

 

Läs också Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Här får folket bestämma vad som ska byggas Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Överhettat i Uppsala - allt fler hemlösa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.