HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostaden satsar på läxhjälp till unga

Umeå Bostaden i Umeå har inlett ett samarbete för att ge högstadieelever en möjlighet till läxhjälp.
Foto: Bostaden
Anders Hugosson, Bostaden i Umeå, och Ebba Myrsten, Stiftelsen läxhjälpen.

Förra året var det cirka 17 100 elever i Sverige som inte blev godkända i grundskolan. Umeås kommunala bostadsbolag vill bidra till att fler ­elever ska klara kraven. Därför har ­bolaget inlett ett samarbete med ­Stiftelsen Läxhjälpen.
– Genom att samarbeta med Läxhjälpen hoppas vi kunna ­hjälpa ännu fler elever att ­klara av grundskolan och på så sätt kunna komma in på ­gymnasiet. Vår förhoppning är att samar­betet ska ge barnen större ­möjligheter att klara av skolan, säger Anders Hugosson, ­marknadschef, på ­Bostaden.

Bostadens satsning riktas till bostadsområdet Ersboda, som är bolagets största område. 15 elever i årskurs åtta och nio ska inledningsvis få hjälp.
– På Ersboda har vi cirka 1 200 lägenheter och det är ett av de områden där vi har allra flest ­hyresgäster. När vi nu ­inleder samarbetet med Läxhjälpen tyckte vi att det var lämpligt att starta där. Framöver får vi se om vi utökar samarbetet med fler skolor, säger Anders Hugosson.

Läs ocksåHyresförhandlingarna i Umeå har strandat

Läxhjälpen startades 2007 i Stockholm. Ett pilotprojekt ­visade på en stor potential och verksamheten har sedan 2008 spridit sig i Sverige. Umeå blir dock första norrlandsstaden. Förhoppningen är att många fler elever kommer att lyckas nå målen.
– Läxhjälpen har fått tusentals elever i storstadsregioner att klara skolan genom ett unikt och resultatfokuserat läxhjälpsprogram. Vår etablering i Umeå är ett steg till en mer jämlik ­skola genom att få elever i Norrland som riskerar att inte klara grundskolan att nå gymnasiebehörighet, säger Ebba Myrsten, regionchef, på Läxhjälpen.

Läs också Strunta i underhåll - få hyresrabatt Ida vågar vägra vardagslivet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.