Annons

Bostaden satsar på läxhjälp till unga

Umeå Bostaden i Umeå har inlett ett samarbete för att ge högstadieelever en möjlighet till läxhjälp.
Foto: Bostaden
Anders Hugosson, Bostaden i Umeå, och Ebba Myrsten, Stiftelsen läxhjälpen.

Förra året var det cirka 17 100 elever i Sverige som inte blev godkända i grundskolan. Umeås kommunala bostadsbolag vill bidra till att fler ­elever ska klara kraven. Därför har ­bolaget inlett ett samarbete med ­Stiftelsen Läxhjälpen.
– Genom att samarbeta med Läxhjälpen hoppas vi kunna ­hjälpa ännu fler elever att ­klara av grundskolan och på så sätt kunna komma in på ­gymnasiet. Vår förhoppning är att samar­betet ska ge barnen större ­möjligheter att klara av skolan, säger Anders Hugosson, ­marknadschef, på ­Bostaden.

Bostadens satsning riktas till bostadsområdet Ersboda, som är bolagets största område. 15 elever i årskurs åtta och nio ska inledningsvis få hjälp.
– På Ersboda har vi cirka 1 200 lägenheter och det är ett av de områden där vi har allra flest ­hyresgäster. När vi nu ­inleder samarbetet med Läxhjälpen tyckte vi att det var lämpligt att starta där. Framöver får vi se om vi utökar samarbetet med fler skolor, säger Anders Hugosson.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Läxhjälpen startades 2007 i Stockholm. Ett pilotprojekt ­visade på en stor potential och verksamheten har sedan 2008 spridit sig i Sverige. Umeå blir dock första norrlandsstaden. Förhoppningen är att många fler elever kommer att lyckas nå målen.
– Läxhjälpen har fått tusentals elever i storstadsregioner att klara skolan genom ett unikt och resultatfokuserat läxhjälpsprogram. Vår etablering i Umeå är ett steg till en mer jämlik ­skola genom att få elever i Norrland som riskerar att inte klara grundskolan att nå gymnasiebehörighet, säger Ebba Myrsten, regionchef, på Läxhjälpen.

Annons
Läs också Hyresförhandlingarna i Umeå har strandat Strunta i underhåll - få hyresrabatt Ida vågar vägra vardagslivet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.