HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsbolag gav jobb till vd:ns fru – utan konkurrens

Växjö ​Utan konkurrens gav kommunägda Hyresbostäder i Växjö uppdrag till sin vd:s fru.– Jag har inte varit inblandad i själva uppgörelsen utan det har förvaltningsorganisationen hanterat, säger vd:n Kenneth Faaborg till SR P4 Kronoberg.

​Det handlar om flera uppdrag inom trädgårdsanläggning. Uppdrag för över 30 000 kronor, uppger SR P4 Kronoberg.

– Hon har nog inte fått jobbet för att hon är min fru utan för att hon ritar trädgårdar. Det här är ett enstaka tillfälle när vi använder den tjänsten och vår förvaltningsorganisation har valt den här lösningen. Hon ska inte ha några fördelar av att jag är vd här, men hon ska ju inte heller vara handikappad tycker jag, säger Kenneth Faaborg till SR P4 Kronoberg.

Läs ocksåFastighetsägaren Trianon indragen i korruptionshärva

Dessutom visar det sig att hon även gjort jobb åt systerföretaget Vidingehem under flera år. Samtidigt som hennes man Kenneth Faaborg var fastighetschef på just Vidingehem. Här handlar det om uppdrag för uppemot 200 000 kronor och även här helt utan konkurrens, enligt SR P4 Kronoberg.

– Jag var själv inte inblandad i det heller utan jag utgår från att Håkan Källberg som ansvarar för Vidingehem har gjort affärsmässiga bedömningar och ansett att han har fått bra jobb gjorda, säger Kenneth Faaborg till SR P4 Kronoberg.

Kenneth Faaborg säger även att Hyresbostäder förmodligen inte kommer att anlita hans fru fler gånger och att anledningen är att radions reporter ställer frågan om hon kommer att få fler uppdrag.

Läs ocksåMisstänkt korruption på fastighetsbolag i Malmö

– Eftersom du ställer frågan och det kan uppfattas som ett problem så finns ju ingen anledning att vi går in i det en gång till, säger Kenneth Faaborg till SR P4 Kronoberg.

Läs också MKB skakas av en omfattande korruptionshärva Anställd lurade till sig lägenhet via avancerat upplägg Utredning om mutor och köpta kontrakt läggs ned

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.