Annons

Bostadsbolaget kräver höjd hyra för 23 000 hushåll

Göteborg I likhet med sina kommunala systerbolag Poseidon och Familjebostäder kräver Bostadsbolaget höjd hyra på 2,1 procent. Nu väntar förhandling med Hyresgästföreningen.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Bostadsbolaget är Göteborgs näst största kommunala bostadsbolag, med 24 000 lägenheter i sitt bestånd.

Nästa år vill kommunala Bostadsbolaget höja hyran för sina hyresgäster med i snitt 2,1 procent. För en lägenhet som idag har en hyra på 5 000 kronor skulle det innebära ökade månadskostnader på 105 kronor – eller 1 260 kronor på ett år.

Först väntar dock förhandlingar med Hyresgästföreningen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Förra året krävde Bostadsbolaget hyreshöjningar på i snitt 2,9 procent. Till slut landade höjningen på – i genomsnitt – 1,5 procent.

Annons

Bostadsbolaget har ungefär 23 000 lägenheter i Göteborg.

LÄS MER:

Läs ocksåAllvarligt angrepp av ohyra avslöjat av polis – hyresvärden: ”Ovanligt svår situation”Enligt polisen rådde total misär i lägenheten när de kom dit. En av dem beskrev det som "det värsta han sett under sina tjänstgöringsår". Skadedjur och berg av sopor gjorde att ett besök i tvårummaren krävde skyddskläder.

Hem & Hyra listar löpande hyreskraven från andra bostadsbolag i länet.

Annons

Redan färdiga uppgörelser för 2015 hittar du här.

Läs också Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Nya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörs Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.