Annons

Bostadsbolaget tar över 30 lägenheter i Mjölby

Mjölby Bostadsbolaget i Mjölby har köpt Kungshögahemmet. Det innebär ett tillskott på 30 lägenheter som hyrs ut som trygghetsboende.
Foto: Jenny Knutsson
Bostadsbolaget har tagit över före detta Kungshögahemmet, vilket betyder ett tillskott på 30 lägenheter.

Säljare är Mjölby kommun och affären klubbades av kommunfullmäktige tidigare i år. Ägarbytet trädde i kraft 1 november.

– Kungshögahemmet har varit ett kommunalt vårdboende tidigare. Det betyder att bostäderna är tillgänglighetsanpassade, säger Jan Wistfors, distriktschef på Bostadsbolaget.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det huvudsakliga skälet till att kommunen säljer fastigheten i centrala Mjölby till sitt eget bolag är att kommunen inte vill äga hyresfastigheter utan att dessa ska ligga under Bostadsbolaget. Dessutom äger hyresvärden sedan tidigare en fastighet med vanliga lägenheter som är ihopbyggd med Kungshögahemmet.

Annons

Fastigheten värderas till 14 miljoner kronor, men Bostadsbolaget betalade bara sju miljoner. Det beror på att bolaget samtidigt åtar sig att bygga om lokaler för den kommunala hemtjänsten, en investering på sju miljoner kronor.

– Det här betyder att vi nu har fått 30 nya hyresgäster. Vi har besiktigat alla lägenheterna och de är i gott skick överlag. Det är inga akuta åtgärder som behöver göras, säger Jan Wistfors.

Annons
Läs ocksåDe har hela kvarteret inomhus - Inger träffar grannarna på Härliga grändPå Härliga gränd finns inte bara Inger Svenssons lägenhet utan även bastu och jacuzzi som hyresgästerna får använda.
Läs också Radhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof" Ingelas jobb: se till att färre förlorar sina hem Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.