HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bostadsbolagets hyresgäster får höjd hyra

Göteborg Hyresförhandlingen för 2015 är klar för Bostadsbolagets hyresgäster. Runt 23 000 hushåll får höjd hyra med 0,8 procent.

Det var i slutet av november som Bostadsbolaget yrkade på att höja hyra med 2,1 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen står det nu klart att höjningen landar på mindre än hälften av kravet: 0,8 procent.

Hyresgästföreningens förhandlare Tony Petrov är nöjd med uppgörelsen.

Läs ocksåNya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörsVar fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

– Vår förhandlingsdelegation har gjort ett fantastiskt bra arbete och vi har lyckats nå en uppgörelse som vi bedömer ligger på en rimlig nivå, säger han.

För en lägenhet med en hyra på 5 000 kronor i månaden innebär höjningen ökade månadskostnader på 40 kronor. Höjningen gäller från årsskiftet, varför höjningen för januari och februari betalas retroaktivt.

Annons

Årets höjning på 0,8 procent är nästan hälften så stor som 2014. Då steg hyrorna för bolagets hyresgäster med i snitt 1,5 procent.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Bostadsbolaget är det första allmännyttiga bostadsbolaget i Göteborg där hyresförhandlingarna nu är avklarade.

Här hittar du andra klara hyresuppgörelser i Västra Götaland.

Annons

Här ser du vad din hyresvärd har krävt för hyreshöjning.

Läs ocksåKonsulter på dubbla stolar när hyresrätter ombildas i Göteborg
Läs också Nu höjs hyrorna för var fjärde göteborgare Byggboom i Göteborg – Louisa är en av vinnarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.