HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsbolagets hyresgäster får höjd hyra

Göteborg Hyresförhandlingen för 2015 är klar för Bostadsbolagets hyresgäster. Runt 23 000 hushåll får höjd hyra med 0,8 procent.

Det var i slutet av november som Bostadsbolaget yrkade på att höja hyra med 2,1 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen står det nu klart att höjningen landar på mindre än hälften av kravet: 0,8 procent.

Hyresgästföreningens förhandlare Tony Petrov är nöjd med uppgörelsen.

Läs ocksåStarka reaktioner på hyreshöjning i Göteborg – ”empatistört”

– Vår förhandlingsdelegation har gjort ett fantastiskt bra arbete och vi har lyckats nå en uppgörelse som vi bedömer ligger på en rimlig nivå, säger han.

För en lägenhet med en hyra på 5 000 kronor i månaden innebär höjningen ökade månadskostnader på 40 kronor. Höjningen gäller från årsskiftet, varför höjningen för januari och februari betalas retroaktivt.

Årets höjning på 0,8 procent är nästan hälften så stor som 2014. Då steg hyrorna för bolagets hyresgäster med i snitt 1,5 procent.

Läs ocksåNu höjs hyrorna för 73 000 hushåll i Göteborg

Bostadsbolaget är det första allmännyttiga bostadsbolaget i Göteborg där hyresförhandlingarna nu är avklarade.

Här hittar du andra klara hyresuppgörelser i Västra Götaland.

Här ser du vad din hyresvärd har krävt för hyreshöjning.

Läs ocksåFlyttade till Tyskland – hyrde ut svart och tog ockerhyra
Läs också Bedragare vägrar flytta – fortsätter blåsa bostadssökande Sveriges största hyresförhandling kör fast – för tredje året i rad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.