Annons

Bostadsbolagets hyresgäster får höjd hyra

Göteborg Hyresförhandlingen för 2015 är klar för Bostadsbolagets hyresgäster. Runt 23 000 hushåll får höjd hyra med 0,8 procent.

Det var i slutet av november som Bostadsbolaget yrkade på att höja hyra med 2,1 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen står det nu klart att höjningen landar på mindre än hälften av kravet: 0,8 procent.

Hyresgästföreningens förhandlare Tony Petrov är nöjd med uppgörelsen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vår förhandlingsdelegation har gjort ett fantastiskt bra arbete och vi har lyckats nå en uppgörelse som vi bedömer ligger på en rimlig nivå, säger han.

För en lägenhet med en hyra på 5 000 kronor i månaden innebär höjningen ökade månadskostnader på 40 kronor. Höjningen gäller från årsskiftet, varför höjningen för januari och februari betalas retroaktivt.

Annons

Årets höjning på 0,8 procent är nästan hälften så stor som 2014. Då steg hyrorna för bolagets hyresgäster med i snitt 1,5 procent.

Läs ocksåJätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i GöteborgAndreas Hedberg är hyresgäst hos storvärden Poseidon. Nu får han betala 400 kronor mer varje månad. Nästa år tillkommer ytterligare 340 kronor. "Om det ska kosta 10 000 spänn i månaden att bo i Göteborg får ju folk flytta", säger han.

Bostadsbolaget är det första allmännyttiga bostadsbolaget i Göteborg där hyresförhandlingarna nu är avklarade.

Här hittar du andra klara hyresuppgörelser i Västra Götaland.

Annons

Här ser du vad din hyresvärd har krävt för hyreshöjning.

Läs ocksåHaveri för hyresförhandlingar i Göteborg – 110 000 hushåll berörsHyresförhandlingar som berör 110 000 hushåll har strandat i Göteborg.
Läs också Hyresgäster hos kommunala värdar kan riskera ockerhyra Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Nya storkravet från Sveriges största allmännytta: ”Oskäligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.