HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bostadsbolagets nya hyror klara i Göteborg

Göteborg I februari höjs hyran för flertalet hyresgäster hos kommunägda Bostadsbolaget i Göteborg. Men vissa hushåll slipper hyreshöjning helt.

Göteborgs stads bostadsaktiebolag, Bostadsbolaget, är först ut bland stadens fyra kommunala värdar att kunna presentera en färdig uppgörelse med Hyresgästföreningen om 2013 års hyror.

Avtalet innebär hyreshöjningar för de flesta av bolagets närmare 23 000 hyresgäster. Höjningen avgörs av kvalitet och nuvarande hyresnivå där man bor, och uppgår som mest till 2,6 procent. Det motsvarar 130 kronor mer i månaden för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor.

Läs ocksåNya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörsVar fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

En mindre andel hyresgäster får behålla sin gamla hyra. Den genomsnittliga höjningen utslaget på hela beståndet landar på drygt 1,8 procent. Även kostnaden för att hyra parkeringsplats ökar från och  med februari.

Inför förhandlingarna yrkade Bostadsbolaget på att få höja hyrorna med upp till 4,5 procent från och med årsskiftet. Kravet motiverades med ökade kostnader för drift och underhåll.

Annons

Den senaste hyreshöjningen kom i mars förra året. Då höjde Bostadsbolaget hyrorna i åtta olika nivåer upp till 3,5 procent. Några fastigheter på Eriksberg slapp hyreshöjning.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Här är andra färdiga uppgörelser om 2013 års hyror i Västra Götaland.

Läs mer om kraven från andra kommunala bostadsbolag i länet här.

Annons

 

Läs ocksåKonsulter på dubbla stolar när hyresrätter ombildas i Göteborg
Läs också Nu höjs hyrorna för var fjärde göteborgare Byggboom i Göteborg – Louisa är en av vinnarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.