Annons

Bra badsäsong men färre simskoleelever

Kristianstad Badet på Gamlegården fungerade bättre än på länge. Däremot var antalet simskoleelever färre.

– Det har varit en del stök men i år har det fungerat fantastiskt bra, säger Per-Olof Cartbo, chef för Tivolibadet.

Badet är ett samarbete mellan det kommunala bostadsbolaget ABK och Hyresgästföreningen. ABK äger anläggningen och Hyresgästföreningen hyr in  badvakter och simskolelärare av Tivolibadet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

En orsak till att det i år har fungerat bra tror Per-Olof Cartbo är att gästerna i år gick igenom kiosken där personalen hade ålderskontroll.

Badet, som är gratis och välbesökt, har stängt för i år och Per-Olof Cartbo kan konstatera att antalet elever i simundervisningen var färre än i fjol. 29 deltog i jämförelse mot minst ett 50-tal föregående år. Ambitionen var att öka antalet. Det dåliga vädret är en förklaring men kanske inte hela.

Annons

– Det är inget specifikt för Gamlegården, alla frilufsbad i Kristianstad tappar för varje år, säger Per-Olof Cartbo.

Läs ocksåCharlotte sa åt sin granne att sopsortera – blev slagen med en kvastEn kvinna som står i ett soprum och tittar på en sopkvast som hon håller i.

Det tror han kan bero på saker som att egna pooler och trädgårdsbassänger ökar och att baden konkurrerar med anläggningar som Tosselilla.

I mitten av oktober kommer Hyresgästföreningen, Tivolibadet och ABK att träffas för en utvärdering av säsongen.

Annons

 Läs också: Hyresgästföreningen kör igång gratis simskola

Läs ocksåHyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem"En delad bild där ena halvan visar ett porträtt på en man med grånat hår, blåa ögon och glasögon och andra halvan en tegelvägg med en skylt med texten ABK, AB Kristianstadsbyggen.
Läs också Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Så blev pisstunneln en selfiedröm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.