Annons

Brandtal och höjda arvoden

Skaraborg Bättre betalt för de förtroendevalda i Skaraborg och brandtal av förbundsordförande Marie Linder. Det var lite av ingredienserna när Hyresgästföreningen i Skaraborg höll årsmöte på Kinnekulle.

Det tog ett par år, men nu har Malte Svensson från Skaraborg förslag gått igenom. Nu ska de nio förtroendevalda hyresgästerna som sitter i Hyresgästföreningens Föreningen Skaraborg en hundralapp mer per möte. Mötesarvodet höjs från 200 till 300 kronor per möte.

– Lägger man ner tid på att förbättra boendemiljön för andra så ska det arbetet värderas. Egentligen handlar det ju bara om småpengar. Men det symboliska värdet betyder mycket, sade Malte Svensson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men det finns fortfarande förändringar som behöver göras.

– Nu är det bara arvoden för styrelseledamöterna i våra lokala Hyresgästföreningar kvar. Det tycker jag ska införas och det kommer jag att fortsätta att driva, sade Malte Svensson.

Annons

Tillsammans med omkring 50 aktiva hyresgäster deltog han i dagens möte högst upp på Kinnekulle. Orsaken är att Hyresgästföreningen i Skaraborg håller årsmöte på Kinnekullegården.

Läs ocksåStarkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg
Dagens årsmöte för Hyresgästföreningen i Skaraborg hölls på hög höjd, på Kinnekullegården

Det blev ett möte där verksamhetsberättelser avhandlades, styrelseledamöter valdes och föreningens värdegrund poängterades.

– För mig är vår värdegrund en riktig hjärtefråga. Det handlar om alla människors lika värde, att vi inte diskriminerar varandra eller tillåter rasism. Ställer man inte upp detta så ska man inte vara förtroendevald i vår förening, sade regionordförande Lennart Derehag.

Dagens gäst var Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder. Hon kommer med tåg från Stockholm greppade mikrofonen och höll ett brandtal om att Hyresgästföreningen är viktigare än på många år.

Annons
Läs ocksåDerehag slutar som ordförande: "Angreppen på Facebook tog hårt"Lennart Derehag, ordförande för Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg.

– Tyvärr är vi tillbaka i en situation som rådde på 1950-talet. Unga vuxna är tvungna att bo kvar hos sina föräldrar. Till och med när de själva blir föräldrar. Det måste vi ändra på, sade hon och uppmanade mötesdeltagarna att påverka sina lokala makthavare.

– För att få bukt med bostadsbristen måste vi påverka politiker på alla nivåer. Jag jobbar på central nivå. Men det är lika viktigt att ni skriver insändare i era lokaltidningar och uppmanar era lokala politiker att agera. Det är ni som är experterna på just era hemorter.

Läs också Dystra kartläggningen: Inga stöd till hyresgäster att vänta – politikerna håller i pengarna Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige Hyresgäster mer missnöjda med bostadspolitiken: ”Finns röster att vinna”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.