Annons

Britta har alltid tid

Malmö "Om ni fastnar i hissen ring Britta", står det på en lapp i hissen på ­Amiralsgatan 43. I det här huset är minst åtta av tio medlemmar.
Foto: Andreas Brunner
– Zebragräset har verkligen vuxit sedan jag planterade det. Det här är jag stolt över, säger Britta Rosberg, ordförande i den lokala hyresgästföreningen Oasen.

Britta Rosberg är ordförande i den lokala hyresgästföreningen Oasen och ett begrepp bland hyresgästerna. Till henne kan man alltid vända sig med problem i boendet.

– Allt här fungerar utifrån en god kontakt med värden, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Britta har värdens förtroende att själv kontakta hantverkare om något behöver göras. Och så har hon lärt sig några tricks för att starta om hissen och tvättmaskinerna när dessa trilskas.

Annons

– Det gynnar även hyresgästerna eftersom vi sparar in mycket av jouren, säger hon.

Britta håller koll på medlemsantalet. Av husets 55 lägenheter vill hon ha åtminstone 45 medlemmar. Blir det för få kontaktar hon värvarna.
För Britta har det varit en självklarhet att engagera sig i sitt boende.

Annons
Läs ocksåFyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet"Fem veckor efter att vi ställt frågan till Strömstadsbyggen var hundrastgården klar", säger Petra Hedström (till vänster i röd jacka) med sin mamma Camilla. Hundägarna Anki Salerud och Linda Hansson uppskattar initiativet.

– Det är kul att se nöjda människor. Och det här håller mig i gång. Jag är i tjänst dygnet runt, säger hon och skrattar.

Fakta: Så engagerar du dig

Bli husombud, driv ett projekt eller starta en lokal hyresgästförening. Det finns olika sätt att vara engagerad i sitt bostadsområde. Kontakta Sten Lundström på 040-17 43 35 på Hyresgästföreningen om du vill veta mer.

Läs också Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang Återbrukstrenden tar sig nya uttryck

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.