Annons

Broby: 1000 lägenheter ska renoveras

Östra Göinge ​Renoveringsbehovet av husen från 50- och 60-talet är omfattande men kommer inte att leda till hyreshöjningar lovar Klockarens vd Oddbjörn Aasvold.

Ella och Kjell Jönsson bor i Brobys äldsta hyreshus från 1948.
– Vi har fått nya stammar men jag tycker inte att det blev någon förbättring, säger Ella Jönsson.
– Rören tar en sådan plats, utbrister Ella och visar duschen. Innan stambytet var de inbyggda i väggen. Då var det inga problem men nu när jag duschar bränner jag mig ofta på rören, säger Ella.

Annons
 
Under en tioårperiod, fram till 2017, ska Östra Göinges kommunala bostadsbolag Klockaren renovera cirka 1 000 lägenheter som är byggda på 50- och 60-talet. Det som väntar är omfattande restaureringar av yttertak, fönster, balkonger, kök och badrum. Notan per lägenhet kan sluta på 150 000 kronor. Trots det lovar Klockarens vd, Oddbjörn Aasvold, att det inte blir några hyreshöjningar.
– Vårt bolag har en god ekonomi. Det blir inte några hyreshöjningar. Inte på grund av det här. Vi har särskilda underhållspengar, säger Oddbjörn Aasvold.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.