HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Broby: 1000 lägenheter ska renoveras

Östra Göinge ​Renoveringsbehovet av husen från 50- och 60-talet är omfattande men kommer inte att leda till hyreshöjningar lovar Klockarens vd Oddbjörn Aasvold.

Ella och Kjell Jönsson bor i Brobys äldsta hyreshus från 1948.
– Vi har fått nya stammar men jag tycker inte att det blev någon förbättring, säger Ella Jönsson.
– Rören tar en sådan plats, utbrister Ella och visar duschen. Innan stambytet var de inbyggda i väggen. Då var det inga problem men nu när jag duschar bränner jag mig ofta på rören, säger Ella.

 
Under en tioårperiod, fram till 2017, ska Östra Göinges kommunala bostadsbolag Klockaren renovera cirka 1 000 lägenheter som är byggda på 50- och 60-talet. Det som väntar är omfattande restaureringar av yttertak, fönster, balkonger, kök och badrum. Notan per lägenhet kan sluta på 150 000 kronor. Trots det lovar Klockarens vd, Oddbjörn Aasvold, att det inte blir några hyreshöjningar.
– Vårt bolag har en god ekonomi. Det blir inte några hyreshöjningar. Inte på grund av det här. Vi har särskilda underhållspengar, säger Oddbjörn Aasvold.

Läs också Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden Håkan och Tinnas värd sänker hyrorna och ska betala tillbaka 774 000 kronor Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000 Chockhöjd hyra stred mot lagen – nu får Håkan och Tinnas värd betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.