Annons

Bröderna blev av med hyresrätten efter fylla och hot

Stockholm De båda bröderna och deras bekanta har alkoholproblem och ska vid flera tillfällen ha kallat grannar för skällsord, spottat och uppträtt hotfullt. Nu blir de av med sin hyresrätt.

Bröderna blev uppsagda av sin hyresvärd, en bostadsrättsförening, då de och deras bekanta ska ha uppträtt hotfullt mot övriga boende i omgivningen. Enligt grannarna har störningarna skett dagligen både från bröderna och deras bekanta sedan de flyttade in 2003.

Flera grannar har vittnat om ofredande i form av spottloskor, pekande och stirrande. Bröderna ska ha kallat grannar för ”fitta” och ”hora” och den ena brodern har vid ett tillfälle setts bajsa utanför porten. Grannarna klagar på hög musik från brödernas lägenhet, från tidigt på morgonen till sent på natten. Flera gånger påstås bröderna ha spytt utanför fastigheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sommaren 2012 avled en person i brödernas lägenhet efter en överdos, varvid liket bars ut i trappen. Om det var bröderna eller polisen som gjorde det råder det delade meningar om. Händelsen och den totala situationen ledde till en rättelseanmodan från hyresvärden. Efter fortsatt stök och ytterligare en rättelse beslutade hyresvärden att säga upp brödernas hyreskontrakt i oktober 2013.

Annons

Bröderna medger att det kan ha varit någon enstaka fest men bestrider att de ska ha varit berusade dagligen och uppträtt hotfullt. De bestrider också att de ska ha urinerat i fastigheten samt ha släpat ut ett lik i trappuppgången. De uppger att de har ansträngt sig efter tillsägelser att inte störa sina grannar. Den ena brodern har genomgått en behandling för alkoholmissbruk och den andra ska genomgå samma behandling. De har båda fått förlängt på sin praktikplats som de sköter utan anmärkning.

Både Hyresnämnden och hovrätten anser dock att bröderna och deras bekanta har stört grannarna genom gap och skrik men också genom brister i ordning, sundhet och gott skick i och i nära anslutning till fastigheten. Eftersom störningarna har pågått under flera år, även efter tillsägning, finner hovrätten att bröderna har åsidosatt sina förpliktigelser som hyresgäster så allvarligt att hyreskontraktet ska upphöra. 

Annons
Läs ocksåEva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med denTvådelad bild: Till vänster Caroline Pettersson och Eva Byegård i vinterjackor, till höger Eva Byresgårds uteplats med en blommande rosa dahlia i förgrunden bakom ett trästaket. Rikshem ansökte till hyresnämnden om att få ta bort deras uteplatser.
Läs också Hotbrev, hårspray och skurvatten i brevinkastet: "Jag vågade knappt röra mig i lägenheten" Hotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värme Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Här eldar han upp sin grannes dörr – döms till fängelse och blir av med kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.