Annons

Burgsviksbo vill ha trygghetsboende

Gotland Många vill kunna bo kvar på södra Gotland på äldre dagar. Därför behövs ett trygghetsboende. Det menar en man bosatt i Burgsvik, som lämnat in medborgarförslag om detta.

​Burgsviksbon lämnade in sitt första förslag i ämnet redan för 1,5 år sedan. Han pläderade då för ett trygghetsboende på Storsudret, det vill säga den sydligaste delen av ön. I sitt förslag framhöll mannen att han bara är en av ett flertal som är intresserade av ett sådant boende.

Men mannen är inte nöjd med responsen och tycker att kommunen inte har gjort tillräckligt i frågan hittills. De senaste veckorna har han därför skrivit till kommunen på nytt vid två tillfällen. I ett av breven utvecklar Burgsviksbon sin idé. Han föreslår att alla som är över 70 år och bosatta på Storsudret ska tillfrågas om de är intresserade av att flytta till trygghetsboende. För att kommunen ska vara säker på att det verkligen finns ett underlag skulle ett ja på frågan fungera som en förbindelse att teckna sig för en lägenhet, enligt mannens förslag. Han hoppas att det skulle kunna få fart på processen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Med nuvarande takt är många av oss oroade, att ärendet skall dra ut på tiden så långt, att tiden rinner ifrån oss eftersom ju ”kvalgränsen” är 70 år och det handlar ju sannerligen om vuxna seniorer, där åren framför rimligen är begränsade” skriver mannen i sitt senaste brev till kommunen.

Annons
Läs också Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent Hyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.