HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Byggbodar skymmer utsikt – håller inne hyran

Malmö Hyresgästerna har lämnat över pengarna till länsstyrelsen för förvaring. Nu kräver fastighetsägaren tillbaka summan via domstol.

Två staplade byggbodar täcker sedan ett knappt år fönstren till lägenheten i Rörsjöstaden. Hyresgästerna menar att detta är ett “hinder och men i nyttjanderätten”, att det inte går att använda bostaden som det är tänkt.

De boende i lägenheten har därför deponerat delar av hyran hos Länsstyrelsen i Skåne. Metoden är ett sätt att låta bli att betala hela hyran om det uppstår en konflikt, men som inte kan användas av värden som motiv för en uppsägning. När pengarna ligger hos länsstyrelsen måste frågan lösas inom tre månader, annars går summan tillbaka till hyresgästen. Det kan även lösas genom att parterna kommer överens om att pengarna ska gå till värden.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen köpte miljonvilla till drabbad medlem – såldes med förlust

I detta fallet håller inte fastighetsägaren med om att de två byggbarackerna har gjort livet surt för de boende. Via en stämning till tingsrätten kräver värden nu in den deponerade hyran samt kostnaden för att driva fallet i tingsrätten.

Annons
Läs också Hos Jessica får katterna bestämma stilen Kemisk lukt i boendet gjorde Iréne sjuk – får nu tillbaka hyran Många deponerar hyra i norr Deponering kan vara ett farligt beslut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.