HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Byggboomen störst i Malmö

Malmö ​Förra året påbörjades 26 500 bostäder i Sverige, vilket är 8000 fler än 2009. Mest ökade det i Malmö, där 2005 bostäder påbörjades visar en färsk undersökning av Boverket.

​Trots att byggandet av hyresrätter ökade markant under 2010 är det bostadsrättsmarknaden som återhämtat sig bäst efter finanskrisen. Samtidigt som byggandet av småhus ökade markant i Malmö och Stockholm, men minskade det i små och medelstora kommuner.

 Enligt Boverket förväntas byggandet av småhus att fortsätta i tillväxtregionerna. Återhämtningen av den svenska ekonomin innebär att bostadsbyggandet ökar i snabb takt under 2011.

Läs ocksåForskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"bo med andra

 Boverket uppskattar att 31 000 bostäder kommer att påbörjas under året och nästa år väntas en ytterligare ökning. En stor del är nybyggnationer, men cirka 2000 tillkommer genom ombyggnationer.
– Redan under våren förra året såg vi att bostadsbyggandet i Malmö sköt fart på en nivå vi inte skådat sedan den mer omfattande statliga bostadspolitiken avvecklades i början av 90-talet. Att det nu fortsätter både 2011 och 2012 är inte bara glädjande utan också mycket välbehövligt, säger Anders Rubin (S), kommunalråd med ansvar för boende och infrastruktur.

Läs också Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Få skyddsrum i nya stadsdelar Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.