Annons

Byggebo investerar i apotek i Kristineberg

Oskarshamn Byggebos styrelse ställer sig positiv till att bygga om och till ett apotek i Kristineberg i Oskarshamn. Att apoteket blir kvar kommer att göra att bostadsområdets attraktivitet bibehålls, tror styrelsens ordförande Greger Phalén.
Det är ett förslag från landstinget i Kalmar län som Byggebos styrelse nu tagit till sig.
– Landstinget blir hyresgäst i 25 år, dessutom får vi behålla vårdcentralen i Kristineberg vilket bibehåller bostadsområdets attraktivetet, säger Greger Phalén.
Någon ekonomisk vinst kommer bolaget inte att göra på affären. Byggebo står för investeringen och landstinget betalar för den under 25 år.
Om apoteket försvunnit tror Greger Phalén att många hyresgäster skulle vilja flytta till ett område där den servicen finns, men nu behöver de inte göra det.
Kommer fler att vilja flytta till Kristineberg nu?
– Det hoppas jag.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Hyresklart för Byggebo – hyran höjs 0,99 procent nästa år Slut för gårdsföreningar i Kristineberg Ingen ersättning efter förrådsinbrott Hyreshöjning klar för Byggebos hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.