HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Byggstart för Kopparhusen

Norrköping Bygget är i gång av det nya kvarteret Kopparhusen. På tomtmarken vid Kungsgatan i Norrköping ska Hyresbostäder uppföra drygt 150 hyreslägenheter.
Foto: Hyresbostäder
Den planerade bebyggelsen i kvarteret Kopparhusen i Norrköping.

På den tidigare parkeringsplatsen vid korsningen Kungsgatan och St Persgatan pågår full byggverksamhet. Här ska ett nytt stadskvarter växa fram med plats för kontor, restauranger, butiker och bostäder. Bakom satsningen står fastighetsbolaget Klövern och kommunägda Hyresbostäder.

Hyresbostäder kommer hyra ut cirka 40 av de nya lägenheterna i form av tvåor, treor och fyror. Men den största delen av de nya bostäderna kommer rikta sig till studenter och forskare vid universitetet och hyras ut av dotterbolaget Studentbo. En nyhet blir de 14 stycken kombolägenheterna som kommer att erbjuda en ny typ av studentboende i Norrköping.

Läs ocksåStort intresse för Yllefabriken

— Det innebär att fyra studenter har varsitt rum men delar på ett kök och ett vardagsrum. Det är ny en form av kollektivboende som vi ser att det finns en efterfrågan på bland studenter. Erfarenheterna från andra håll är väldigt goda, förklarar Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Utöver kombolägenheterna kommer det även uppföras 56 stycken studentlägenheter i form av ettor och tvåor. Det nya kvarteret kommer att byggas i etapper och är planerat att stå helt klart senast 2021.

— Målbilden är att den första etappen med studentbostäderna ska stå klara till vårterminen 2019 om allt går som planerat, säger Lars Löfgren.

Läs ocksåStor brist på bostäder för seniorer i Östergötland

Byggnaderna ska uppfylla kriterierna för miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär krav på låg energiförbrukning och materialval. Husen har dock vållat en del diskussion kring det miljövänliga i att använda koppar som fasadmaterial. Men enligt Hyresbostäder råder det en missuppfattning om att koppar ska användas vid bygget.

— Namnet Kopparhusen har föranlett att man tror vi kommer använda koppar som material. Vi för fortfarande en diskussion kring materialvalet och vi kommer inte använda något som är miljömässigt skadligt, förklarar Lars Löfgren.

Vilka hyrorna blir för de nya bostäderna är ännu inte klart.

Läs ocksåSatsning mot våld i hemmet
Läs också Klart för inflyttning i Rambodal Hyresbostäder säljer radhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.