Annons

Byk och bok i Söderhamn

Söderhamn I morgon invigs Söderhamns första tvättstugebibliotek. Hyresgästföreningen och Faxeholmen har samarbetat i projektet.
Söderhamn får sitt första tvättstugebibliotek i morgon. Iggesund fick ett i höstas. Foto: PER-ERIK JÄDERBERG

Hyresgästerna som tvättar på Åsbäcksgatan 24 kan från och med i morgon läsa en stund medan de tvättar eller låna med en bok hem. I tvättstugan kommer det att finnas en läshörna och ett tjugotal barn- och vuxenböcker.

– Här skapar vi en ny oväntad mötesplats och sätter fokus på läsning, vilket känns angeläget. I en trivsam liten läshörna ska man kunna sitta och läsa under pågående tvättpass, men även låna med sig en bok hem, säger Christer Forsberg på Hyresgästföreningen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Tvättstugebiblioteket invigs officiellt av Faxeholmens vd Petri Berg. Det blir också mingel och besök av författaren Leif Strandberg och illustratören Anders Persson. 

Annons

– Åsbäcksgatan 24 är det första försöket med tvättstugebibliotek i Söderhamn och faller det väl ut kommer det att bli på fler ställen framöver, säger Christer Forsberg.

Annons

Läs också 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Bostads-vd sparkas efter ny bilskandal i Hälsingland Slopat inkomstkrav ledde inte till sena hyror Här fick 90 unga hyresgäster jobb Hyresförhandlingarna med Gavlegårdarna har strandat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.