HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Centrumkvarter får ny ägare

Norrköping Heimstaden köper kvarteret Enen i centrala Norrköping av hyresvärden Magnentus. Affären omfattar bland annat 149 hyreslägenheter och tomtmark att bygga nya bostäder på.
Foto: Jenny Knutsson
Magnentus säljer kvarteret Enen i centrala Norrköping.

Kvarteret Enen består bland annat av två sekelskifteshus vid Södra Promenaden i centrala Norrköping. I december blev det klart att Heimstaden går in som ny ägare till fastigheterna i en affär värd 275 miljoner kronor. 

– För hyresgästerna innebär det inga negativa förändringar. Fastigheterna är välskötta och vi kommer att forsätta hålla samma förvaltningskvalitet, förklarar Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Läs ocksåHyresgästerna tog strid för träden som värden ville fälla: “Varmare i lägenheten när skuggan försvinner”Missnöjd hyresgsät Heimstaden Malmö

Fastigheterna består bland annat av 149 hyreslägenheter och några lokaler. I köpet ingår även en byggrätt för bostäder på 2 100 kvadratmeter, vilket skulle kunna ge cirka 30 nya lägenheter.

Annons

– Planen är att vi ska förverkliga byggrätten. Om det blir i form av nya hyresrätter eller bostadsrätter, så långt har vi inte kommit, säger Patrik Hall.

Heimstaden tillträder som ny ägare den 1 februari.

Annons
Läs ocksåTrots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån"En medelålders man sitter i en soffa i ett vardagsrum.
Läs också Johan håller sekundkoll på värmen med egen uppfinning – fick rätt mot hyresvärden Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Mattis och Pauline portades från hyresförhandlingen: ”Tycker vi har rätt till inflytande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.