Annons

Chockhöjning av hyran för Haparandabor

Haparanda Hyresgäster hos Akelius fastigheter i Haparanda kan komma att få en hyreshöjning på 20 procent. Anledning: bolaget vill renovera. Nu protesterar hyresgästerna.
Renoveringsplanerna offentliggjordes på ett möte mellan Akelius och Hyresgästerna i veckan skriver Norrländska Socialdemokraten.
 
45 lägenheter i tre hyreshus på Köpmangatan och Repslagargatan ska renoveras med nya kök, bredare toalettdörrar, golvvärme samt nya hallar. Dessutom ska trapphusen fräschas upp, bastu och tvättstuga renoveras.
 
Renoveringen blir en dyr affär för de boende. Akelius fastigheter räknar med att kalaset kommer att kosta mellan 300000 och 350000 per lägenhet. Pengar som bolaget vill ta in genom att höja hyran. En hyreshöjning på 20 procent är aviserad.
 
– Det här är en oerhört stor investering för oss. Det blir en nyproduktion i ett gammalt skal. Förra året kostade fastigheterna oss drygt en miljon kronor i vattenskador, så kan det inte fortsätta, säger Mikael Rånés, Norrlandschef hos Akelius, till NSD.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.