Annons

Christel fick ingen ersättning för mögelskadorna

Trelleborg Kartongerna i källarförrådet hade lösts upp. De mögelskadade sakerna gick inte att rädda. Men någon ersättning har Christel inte fått av värden EN Fastigheter.
Foto: Andreas Brunner
Som natt och dag. Så beskriver Christel sitt nya boende i en fräsch, nyrenoverad tvåa jämfört med sitt gamla ­boende hos EN Fastigheter på Fredsgatan.

– Jag har inte fått en krona. Värden sa att det bara var smuts när jag visade bilder på förödelsen, säger Christel Palm, tidigare hyresgäst hos EN Fastigheter på Fredsgatan i Trelleborg.

Även i lägenheten hade hon stora problem med fukt. Sängen som stod intill badrummet blev svartprickig. Och i badrumsskåpet möglade handdukarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag ordnade själv en avfuktare och fick ett muntligt löfte att värden skulle stå för elen. Men sen vägrade han betala.

Christel gjorde ett försök att få tillbaka pengarna genom att gå till hyresnämnden. Nämnden tog aldrig upp fallet, eftersom den inte prövar skadeståndskrav.

Till Hyresgästföreningen vågade hon inte vända sig. Värden hade tvingat henne skriva på ett papper där hon lovar att inte kontakta föreningen i frågor som rör hyresvärden EN Fastigheter. 

Läs ocksåAnsedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig”

– Rädd som jag var skrev jag under. Det har jag fått ångra, ­annars hade jag kanske kunnat få hjälp.

Annons

I ett och ett halvt år levde hon med möglet i lägenheten. I dag har hon hittat ett nytt boende.

– Jag är glad att jag slapp därifrån. Jag skulle inte rekommendera den här värden, ens till min värsta ovän, säger hon.

Läs ocksåMarianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”

På Hyresgästföreningen är EN Fastigheter välkänd.

– Det är ingen seriös hyresvärd. De processar i allt och struntar i den svenska lagstiftningen, säger Lovisa Prodenius, jurist.

Elon Nevo som äger EN Fastigheter avfärdar Christels historia.

– Hon är bara ute efter att svärta ner mitt namn. 

Annons

Enligt honom finns det inga problem med mögel i fastigheten. Att han skulle ha fått sina hyresgäster att skriva under på att de inte ska kontakta Hyresgästföreningen stämmer inte heller.

– Hon hävdar en massa saker, det betyder inte att det är sant.

Elon Nevo menar dessutom att Hyresgästföreningen motarbetar hans ­fastighetsbolag.

– Det är upprörande. Jag försvarar bara min rätt att höja ­hyrorna, inget annat. Det är sorgligt att Hyresgästföreningen ger sig på ett så litet bolag som EN Fastigheter.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.