HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Civilutskottet vill ha striktare regler

Nyheter Straffa kommuner som inte håller sig inom handläggningstiden. Det föreslår civilutskottet, som backar upp regeringens lagförslag.

Regeringen har tidigare föreslagit en rad ändringar i plan- och bygglagen, bland annat regler om hur lång tid kommunernas handläggning får ta.

Civilutskottet säger nu ja till förslaget – och föreslår dessutom en skärpning. Förutom att rösta ja till regeringens förslag vill utskottet att riksdagen beslutar om att koppla incitament eller sanktioner till de ärenden som inte kräver bygglov. Håller sig inte kommunerna inom tidsgränsen för handläggningen kan därmed någon form av straff vänta.

Läs ocksåPojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

Ärenden som skulle omfattas av förslaget skulle till exempel vara bygge av ett Attefallshus eller installation av en hiss.

Läs också Hyresvärd slarvade med deposition på 23 000 kronor – nya ägaren tvingas betala igen Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten Värden ville vräka covidsjuk 72-åring - utreddes för terrorism och penningtvätt Fiffi tog strid - fixade 200 000 kronor till sig och grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.