Annons

Därför är Marie Dahlin (S) kvar som ordförande

Västra Götaland För snart två år sedan valdes Marie Dahlin som regionordförande i Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg. I dag traskade hon genom entrén till Vänersborgs kommunhus som nyblivet kommunalråd.
Marie Dahlin har inga planer på att lämna posten som ordförande i Hyresgästföreningen. Tvärtom.
– Det behövs en röst för hyresgästerna överallt, frågorna ligger mig varmt om hjärtat, säger hon.
Marie Dahlins parti Socialdemokraterna går in i opposition med Centerpartiet och hon är i dag historisk som första kvinnan på kommunalrådsposten i Vänersborg.
– År 2011! utbrister hon.
Viktiga kommunala frågor är borgensavgifter och byggande av fler hyresrätter i centrum.
Enligt Marie Dahlin handlar flera tunga uppdrag om planering och prioritering.
– Jag kommer att ta tjänstledighet från kommunen när det är dags för mina uppdrag inom Hyresgästföreningen. Och uppdragen i föreningen är viktiga, säger hon.
Beslutet i föreningens fullmäktige om ny organisation innebär stora förändringar för både förtroendevalda och personal, något som nu återstår att fullfölja.
– Vi måste möta nya krav från omvärlden och bli bättre på att följa målen. Och i det arbetet vill jag absolut vara med, säger Marie Dahlin.
Förutom regionordförande i Hyresgästföreningen är Marie Dahlin även ledamot i förbundsstyrelsen.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.