HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Därför är Marie Dahlin (S) kvar som ordförande

Västra Götaland För snart två år sedan valdes Marie Dahlin som regionordförande i Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg. I dag traskade hon genom entrén till Vänersborgs kommunhus som nyblivet kommunalråd.
Marie Dahlin har inga planer på att lämna posten som ordförande i Hyresgästföreningen. Tvärtom.
– Det behövs en röst för hyresgästerna överallt, frågorna ligger mig varmt om hjärtat, säger hon.
Marie Dahlins parti Socialdemokraterna går in i opposition med Centerpartiet och hon är i dag historisk som första kvinnan på kommunalrådsposten i Vänersborg.
– År 2011! utbrister hon.
Viktiga kommunala frågor är borgensavgifter och byggande av fler hyresrätter i centrum.
Enligt Marie Dahlin handlar flera tunga uppdrag om planering och prioritering.
– Jag kommer att ta tjänstledighet från kommunen när det är dags för mina uppdrag inom Hyresgästföreningen. Och uppdragen i föreningen är viktiga, säger hon.
Beslutet i föreningens fullmäktige om ny organisation innebär stora förändringar för både förtroendevalda och personal, något som nu återstår att fullfölja.
– Vi måste möta nya krav från omvärlden och bli bättre på att följa målen. Och i det arbetet vill jag absolut vara med, säger Marie Dahlin.
Förutom regionordförande i Hyresgästföreningen är Marie Dahlin även ledamot i förbundsstyrelsen.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.