Annons

De stickar till sig nya vänner

Mjölby En rät, en avig, lite kaffe och mycket prat. Nu vill det nystartade stickkaféet i Mjölby växa.

Anna Stark och Eva Karlsson bor i bostadsområdet Östra Lundby i Mjölby. De delar dessutom intresset för stickning och tänkte att det borde finnas fler som också gillar handarbete. I höstas drog de i gång stickkafé i hyresgästlokalen Gröna stugan och det visade sig att de hade rätt.

– Vi brukar vara mellan fem och åtta stycken. Men det finns plats för fler, säger Anna Stark.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hittills har de spridit information om verksamheten muntligen och via Hyresgästföreningens webbsida och en lokal stickgrupp på Facebook. Men de planerar att sätta upp lappar i trappuppgångarna i åtminstone Östra Lundby för att nå fler.

Hittills har männen lyst med sin frånvaro.

– Men de kanske kommer. Vi får hoppas det för det här ska vara för alla, säger Anna Stark.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Den här tisdagskvällen är det fem som har kommit för att sticka tillsammans. Eva Karlsson betonar att det går lika bra med annat handarbete, eller att bara komma och fika. Men så här års stickar de flesta runt bordet vantar.

– Jag är nybörjare på vantar. Då är det jättebra att vara här så jag kan få hjälp av de andra, säger Anna Stark.

I dag hoppas hon på att få tips på hur hon får till en snygg tumme.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Maria Brozén håller på med en mössa. Flera andra deltagare blir nyfikna på mönstret och Maria visar hur hon gör för att få till kanten.

Annons
Det är inget krav på att man kan sticka för att vara med.

Samtalet fortsätter, om allt möjligt. Stickning och annat handarbete såklart, men också om familj, jobb och tv-program som inte bör missas. Två deltagare upptäcker att de har en gemensam bekant.

– Den sociala biten är viktig. Det här är ett bra sätt att lära känna andra i området. Jag har bott här i åtta år men det var inte förrän jag började sticka med andra som jag fick vänner i Mjölby, säger Anna Stark.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.