HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

De tar upp bostadsfrågorna på stadsfesten

Linköping Spännande mat från olika länder och så lite bostadsprat till det. Hyresgästföreningen medverkar på Linköpings stadsfest, för att få in bostadsfrågorna bland knallar och artister.
Foto: Jenny Knutsson
, ,

Den internationella matmarknaden längs Storgatan är en del av Linköpings stadsfest, som brukar locka både Linköpingsbor och tillresta varje år. Bland matstånden satte Hyresgästföreningen upp ett tält på fredagsförmiddagen.

– Vi är här för att visa att vi finns och för att prata med folk, säger Kenneth Weiss, ordförande för Hyresgästföreningen i Linköping.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Han menar att det är mer angeläget än någonsin att prata bostadsfrågor på gator och torg.

– Bostadsbristen är en stor fråga och nu kommer alla nya studenter. Var ska de bo? Linköping är en rödlistad stad när det gäller studentboende. Man kan få vänta ett år på bostad, säger Kenneth Weiss.

Det är inte en fråga som han och styrelsekollegorna som är på plats från Hyresgästföreningen kan lösa. Men det är viktigt att diskutera problemen och skapa sig en bild av läget genom att prata med människor, tycker han.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

En del av dagen finns också en ärendehandläggare från föreningen på plats, för att svara på frågor och ge råd om man har problem i sitt boende.

Kenneth Weiss konstaterar att det ibland är svårt att få ihop frivilliga som vill hjälpa till vid evenemang som detta, särskilt dagtid på en vardag.

– Men den här gången gick det smidigt, säger han.

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Tältet finns på plats även under lördagen.

Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Dyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.