Annons

Demonstration mot upprivet avtal

Södertälje Låt Hyresgästföreningen ha kvar sitt boinflytandemedel. Det var budskapet när hyresgäster i Södertälje demonstrerade mot att Telge Bostäder drar in över en miljon kronor i bidrag.

Mellan 30-40 personer hade samlats i regnet utanför stadshuset i Södertälje för att demonstrera. Madelaine Hällgren, ordförande Hyresgästföreningen Södertälje/Nykvarn, delade ut det nu upprivna boinflytandeavtalet mellan Telge Bostäder och Hyresgästföreningen.
– Vi tycker att det är synd att de stoppar ett arbete som har fungerat bra. Sedan är det ju rejäl otur att det blev så dåligt väder, men kul att så många kom ändå, säger hon.

En annan som manifesterade mot nedskärningen var Moussa Mousa som stod i regnet med en fackla i handen .
– Jag tycker inte Telge Bostäder gör så mycket i områdena och jag tror det blir sämre när de tar över det här arbetet. Men vi får se, säger han.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresgästföreningen mister 1 255 000 miljoner i verksamhetsstöd som de haft under 2013. Pengarna har finansierat två verksamhetsutvecklare och en administratör, som jobbat med alltifrån datakurser för äldre till ungdomsprojekt i bostadsområdena. Telge Bostäder ska anställa personal och sköta verksamhetsutvecklingen själva från och med 1 januari 2014.

De lokala hyresgästföreningarna i Södertälje/Nykvarn kommer även fortsättningsvis få stöd till lokaler och fritidsmedel, enligt Janette Jardefalk, 3,4  miljoner kronor under 2014.

Annons
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.