HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Den stora strandningen i Malmö är över – eller?

Malmö I höstas strandade Fastighetsägarna Syd hyresförhandlingarna för 16 000 hyresgäster sedan man inte kunnat komma överens med Hyresgästföreningen. Nu är strandningen över, meddelar Fastighetsägarna Syd. Utspelet väcker förvåning hos Hyresgästföreningen. "Vi är inte överens med Fastighetsägarna Syd", säger Joakim Lund, förhandlingschef.
Foto: Gry Ellebjerg

Enligt Fastighetsägarna Syd har man kommit överens med Hyresgästföreningen om att hyrorna ska höjas med 1,88 procent under en två-årsperiod. Liknande avtal har tidigare träffats mellan Hyresgästföreningen och Lifra och Brorman fastigheter. Men på Hyresgästföreningen är man minst sagt förvånade över det pressmeddelande som kom från fastighetsägarna på onsdagsmorgonen. Något avtal har inte träffats, meddelar Hyresgästföreningen. Av de 16 000 hyresgäster som berördes av höstens strandning har Hyresgästföreningen förvisso tecknat avtal som omfattar omkring hälften av dessa, men då är avtalen tecknade direkt med de enskilda fastighetsägarna, uppger Hyresgästföreningen. Det handlar om ett-årsavtal på 0,88 procent eller två-årsuppgörelser på 1,88 procent. Men någon överenskommelse med Fastighetsägarna Syd har man inte nått.

– Det var nyheter för oss! Det är märkligt att de går ut och säger att vi är överens. Vi har haft informella samtal men inte kommit vidare, säger Joakim Lund, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåNy uppgörelse om hyrorna i Malmö

Hem & Hyra har försökt nå Fastighetsägarna Syds vd.

Annons
Läs också Fastighetsägarna: "De hade inte fått 0,88 procent utan vår strandning" Efter strandningen - privata värdar gör upp direkt med Hyresgästföreningen Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.