Annons

”Det har trillat mellan stolarna”

Trollhättan ​Miljöförvaltningen i Trollhättan kräver åtgärder kring radon från två privatvärdar. Akelius har missat att mäta men kommer att börja så snart det är möjligt. KB Släpräfsan har inte svarat på kommunens krav trots att tiden för yttrande går ut i dag.

​Hem & Hyra har tidigare skrivit om att Akelius och KB Släpräfsan i Trollhättan inte skickat in mätresultat och andra handlingar kring radon som miljökontoret kräver.

Akelius måste mäta radon i minst 20 procent av lägenheterna på fastigheterna som ligger på Olof Gransgatan 17-27 och Slättbergsvägen 18. Mätningarna måste påbörjas senast sista oktober och ska redovisas i januari nästa år.
Akelius har helt enkelt missat att mäta. Anledningen är att förvaltaren i Trollhättan slutade sin anställning ungefär samtidigt som mätningarna skulle ske.
– Detta har trillat mellan stolarna, det är ytterst beklagligt, säger ortschefen Thomas Emilsson.
– Vi för en dialog med kommunen och kommer att påbörja mätningarna så snart det är möjligt, tillägger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

KB Släpräfsan, som har lägenheter på Slåttervägen, skulle ha skickat in en åtgärdsplan som visar hur höga radonhalter ska sänkas redan 30 april 2008.
Nu får de en ny chans, till den 30 november. Enligt miljöförvaltningens förslag till beslut ska föreläggandet förenas med ett vite på 10 000 kronor. Tidsfristen för att skicka in ett yttrande kring förslaget går ut i dag, men än har det inte kommit in något från värden till kommunen.

Miljöförvaltningen har skickat sina förelägganden till Nordekonomi KB i Stenungsund, som enligt sin hemsida förvaltar KB Släpräfsans lägenheter. Hem & Hyra har kontaktat kontoret för att fråga varför inga åtgärdsplaner inkommit.
Beskedet är kort och koncist. Enligt personen som svarar sköter Nordekonomi KB den ekonomiska förvaltningen. Övrigt hänvisar hon till fastighetsägaren, men vägrar att uppge någon kontaktperson.
– Det får du leta upp själv, jag har ingen kommentar om detta.
 
Fotnot: Det går bara att mäta radon under eldningssäsongen, mellan oktober och april. 

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen" Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Förhöjda radonvärden i Jokkmokkshus bestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.