Annons

”Din villa ska ombildas till hyresrätt”

Haninge Din villa kommer att ombildas till hyresrätt. Det beskedet fick husägare i Haninge i ett brev. Men brevet med Haninge Bostäders vd som avsändare var falskt.

– Brevet är ett välformulerat practical joke som borde kommit om en månad, den första april, säger Christoph Vejde, vd på Haninge Bostäder som tillsammans med Haninge kommun stod som avsändare av brevet som kom i villaägarnas brevlådor i slutet på februari.

Han säger att det fejkade brevet var tryckt på ett brevpapper med både Haninge Bostäder och Haninge kommuns logga på, ett brevpapper som inte existerar i verkligheten utan något som någon har klippt och klistrat ihop, texten i brevet var realistisk och välformulerad.
– Det stod ungefär att vi är för mångfald i kommunen och därför vill ändra ägandeformen från äganderätt till hyresrätt. De hade till och med förfalskat mitt namn, säger Christoph Vejde.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fem – tio villaägare från Vendelsö har hört av sig efter att brevet kom, vissa gamla människor som var oroliga, andra undrade mer vad det hela handlade om.
– Vi ser allvarligt på det här gjorde en polisanmälan direkt, säger han.

Har ni några spår efter de som skrev brevet?
– Nej inga spår alls, men vi har gått ut och dementerat det hela, säger han.

Annons
Läs också Efter Hem & Hyras granskning: Så kan lagen skärpas mot ombildningsfusk Efter Hem & Hyras avslöjande – nu ska regeringen utreda ombildningsfusket Ombildningssvindel – ledamot tvingas betala tillbaka 7 miljoner Ekobrottsmyndigheten om Hem & Hyras nya uppgifter om ombildningen i Sundbyberg: ”Anmärkningsvärt” Varnade intygsgivare anlitas vid ombildningar till bostadsrätt: ”Mycket slarv”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.