Annons

Hyrde ut – dubblade hyran

Södermalm För att tjäna extra pengar hyrde mannen ut sin studentlägenhet. Och dubblade hyran.

I en anmälan till hyresnämnden berättar en 22-årig kvinna från Finland om hur hon i somras under tre månader, i andra hand, hyrde en studentlägenhet i den så kallade Skrapan på Söder i Stockholm.

”Jag betalade 9 000 kronor i månaden för lägenheten”, skriver hon.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hem & Hyra har varit i kontakt med värden som uppger att mannen som har förstahandskontrakt på lägenheten betalar 4 611 kronor i månaden i hyra.

Annons

Enligt anmälan till hyresnämnden anser han dock inte att han har tagit ut en oskälig andrahandshyra, vilket kvinnan hävdar.

 

Annons
Läs också83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt”I brevet från hyresvärden Sweden Svea Apartment har chockade hyresgäster kunnat läsa att de är uppsagda med omedelbar verkan. Deras värd är en mellanhand som i sin tur hyr lägenheterna av fastighetsägaren Castellum.
Läs också Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.