Annons

Edgar Sjölund överklagar till hovrätten

Umeå Striden mellan Hyresgästföreningen och fastighetsägare Edgar Sjölund går vidare. Sjölund kräver fortfarande en kronas skadestånd för påstådd förfalskning. Den här gången vänder han sig till hovrätten.
Det var för drygt ett och ett halvt år sedan som fastighetsägare Edgar Sjölund stämde Hyresgästföreningen på en krona. Anledningen var att han ansåg att Hyresgästföreningen förfalskat ett förhandlingsprotokoll som skrevs mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarföreningen 1996. Förhandlingen handlade om hyrorna i en av Edgar Sjölunds fastigheter i Holmsund.
 
Tingsrätten ogillade dock Sjölunds skadeståndskrav och dömde honom i stället att betala Hyresgästföreningens rättegångskostnader på drygt 40 000 kronor. Sjölund har dock inte tänkt att ge sig. Han har nu överklagat ärendet till Svea Hovrätt.
 
– Det var väntat. Sjölund överklagar regelmässigt alla mål han förlorar, men hittills har det alltid varit vi som vunnit. Vi är inte oroliga, säger Niclas Häggkvist, jurist på Hyresgästföreningen.
 
Enligt Häggkvist har Sjölund ännu inte betalat rättegångskostnaderna. Hyresgästföreningen har därför skickat fakturan vidare till kronofogden.
 
Hem & Hyra har förgäves försökt nå Edgar Sjölund för en kommentar.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Kastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen Nattbad och cykelreparationer störde grannar – mannen förlorar kontraktet Konsthandlare gjorde en tavla - vräks från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.