Annons

Efter översvämningarna –HFAB bygger skyddsvall

Halmstad Ett helt bostadsområde svämmade över i augustis regnkaos. Nu bygger det drabbade bostadsbolaget en skyddsvall för att det inte ska hända igen.

Det var ett område med hyresrätter i Getinge, utanför Halmstad som drabbades hårt när närliggande vattendrag svämmade över. Ett 50-tal hushåll fick evakueras och renoveringsarbetet pågår fortfarande. De drabbade tros inte kunna flytta tillbaka förrän i vår.

Ägare till marklägenheterna är det kommunala bostadsbolaget HFAB. De har nu beslutat att bygga en permanent vall så att samma sak inte händer igen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Ett avtal har tecknats med Halmstad kommun om att på kommunal mark anlägga vallen. I dagsläget finns där en tillfällig som byggdes under regndagarna i augusti.

Annons

– Vi gör detta för att skydda våra fastigheter och hyresgästerna, säger Ulf Nilsson, chef för utveckling och kommunikation på HFAB.

Enligt honom pågår upphandlingen om bygget och han kan inte säga vad vallen kommer att kosta.

Annons
Läs ocksåAtt inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhetBild på ogräs mellan stenplattor

Hem&Hyra har träffat Linda Moritz, en av de drabbade hyresgästerna. Ett förkortat reportage om henne kan du läsa här: Lindas räddning blev en husvagn

Läs också Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Privatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procent Ombildning till bostadsrätter blir inte av - HFAB säljer 175 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.