HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Efter tolv dagar i kyla är värmen tillbaka på elementen

Mellerud Efter 12 dagar är värmen tillbaka hos familjen Swaid i Åsensbruk. När Hem & Hyra kontaktade Melleruds kommun och fastighetsägaren hotades av ett föreläggande blev det fart. På fredagsmorgonen kom Bernt Fredriksson och såg till att lägenhetens element fungerar igen.
Foto: Kajsa Wedberg
Äntligen. Efter tolv dagar utan värme på elementen har fastighetsägaren nu fixat felet. Barnen Catrene och Aous Swaid är så glada över att allt ser ut at tha ordnat sig.

Hem & Hyra har berättat om hur värmen försvann på elementen i lägenheten i Åsensbruk den 1 februari. Några dagar senare var pappan Ousama Swaid i familjen förtvivlad när termometern visade 12 plusgrader inomhus och drygt 15 minus utomhus. Lägenheten blev snabbt utkyld och barnen var sjuka. En granne engagerade sig, lånade ihop några lösa el-element för att få upp temperaturen hos småbarnsfamiljen.

Fastighetsägaren Bernt Fredriksson, ägare till Byggtjänst/Fastigheter i Bengtsfors svarade inte i telefon när Ousama Swaid ringde och skickade SMS. Bernt Fredriksson ville inte heller svara när Hem & Hyra ställde frågor om varför  familjens lägenhet var den enda i huset som inte hade värme.

Läs ocksåTio dagar utan värme i iskylan - värden vägrar svara i telefon

Men när kommunens miljö-enhet kontaktade fastighetsägaren på torsdagen lovade denne att åtgärda felet. Han fick sju dagar på sig att se till att familjen fick lagstadgade 20 grader i sin bostad.

Annons

Och på fredagsmorgonen kom Bernt Fredriksson till huset i Åsensbruk och strax därefter började elementen bli varma. Temperaturen natten till fredagen var cirka 20 minusgrader i Dalsland.

Familjen Swaid; pappa Ousama, mamma Sanaa Almabrok och barnen Catrine fem år och Aous två år, kan förhoppningsvis snart ha det riktigt varmt och skönt i sitt hem.

Annons
Läs ocksåVärden har en vecka på sig att fixa värme åt småbarnsfamiljen
Läs också Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan" Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.